Remake készül az Assassin’s Creed IV: Black Flagből?

Ha nincs a játékiparban újdonságra ötlet, akkor a régebbieket újítgatják fel a kiadók, és úgy tűnik, hogy a Ubisoft is be fog állni ebbe a sorba.

 

A francia kiadó kettőzött erővel kezd az Assassin’s Creed franchise-zal foglalkozni. Elég csak az Assassin’s Creed: Mirage-ra, illetve a két, jelenleg kódnévvel rendelkező projektre (Red, Hexe), a nagy. élő szolgáltatásos, live service modellre tervezett Infinity-re, esetleg a Nexus VR-ra gondolni. Ezek mind új projektek lesznek, ám úgy tűnik, hogy egy régebbi koncepció felújítása sem marad ki Yves Guillemoték terveiből.

A Kotaku arról írt, hogy az előző konzolgeneráció nyitócímei közé tartozó (de cross-genként PlayStation 3 és Xbox 360, de még Nintendo Wii U porttal is rendelkező) Assassin’s Creed IV: Black Flag kaphat felújítást. Remake lesz, vagy remaster jobb grafikával, ám azonos játékmenettel? Tartalmilag változatlan marad, vagy valamilyen formában bővítést hajt végre a Ubisoft? Jelenleg ezek megválaszolatlan kérdések, ám a publikáció azt gyanítja, hogy a Ubisoft Singapore is besegít a fejlesztésbe.

Ők korábban a szexuális zaklatásos ügy kapcsán voltak a hírekben, miközben a több éve bejelentett, és azóta sem kiadott, több halasztáson és legalább egy rebooton átesett Skull & Bones kapcsán ismerhetőek, és ez is hasonló tematikájú, hiszen ez egy kalózjáték lesz (hasonlóan a Microsoft és a Rare Sea of Thieveséhez), így a távol-keleti csapat jelentős jelenléttel bír a fejlesztésben, és az eredeti fejlesztők, a Ubisoft Montréal emberei is közreműködhetnek, de mivel ők szinte minden nagyobb játékon dolgoznak, talán ezt kihagyják. A Kotaku szerint a Skull & Bones erősen leköti a Ubisoft Singapore-t a zárt béta előtt. A fejlesztők otthoni munka helyett az irodában dolgoznak, és túlórára biztatják őket ingyenes étkezéssel és egyéb bónuszokkal.

Mindez még nem hivatalos, de a site ritkán szokott túlzottan hihetetlen pletykákról írni. Attól függetlenül még jogos a kérdés: ha egy új játék (és IP) fejlesztése sem sikeres a stúdiónak, miért hiszik, hogy egy remake/remaster jobban fog menni nekik?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu