Kiadóvá vedlik vissza a Daedalic Entertainment a katasztrófális Gollum-játékuk után!

És ezzel egy, még be nem jelentett, de államilag támogatott projektjükről is le kell mondanunk.

 

A német Daedalic Entertainment úgy határozott, hogy a belsős játékfejlesztéseket leállítja, ugyanis a The Lord of the Rings: Gollum a sokszori halasztás ellenére is minősíthetetlen volt (és nem kizárt, hogy az év három legrosszabb játékának egyikéről beszélünk!). A gameswirtschaft.de-nek eljuttatott közleményében a kiadó egy nehéz fordulópontnak nevezte a saját fejlesztéseik felfüggesztését, de eközben optimista gondolatot is olvashatunk, ugyanis ez a lépés szerintük „a Daedalic Entertainment hosszú történelmében egy új kezdet.” Ám a fejlesztői munkálatok leállítása nem olyan egyszerű.

Legalább 25 ember érintett, így vagy máshol kell a német cég hálózatában elhelyezkedniük, vagy kirúgás vár rájuk: „Csapatunk minden egyes tagját nagyra értékeljük, és fontos számunkra, hogy az átállás a lehető legsimábban menjen. Ezért támogatni fogjuk korábbi munkatársainkat abban, hogy új lehetőségeket találjanak hálózatunkon belül,” írta a Daedalic. A cég a társkiadónak (és a Daedalic tulajdonosának…), a francia Naconnak is okozhatott némi fejfájást, ugyanis a The Lord of the Rings: Gollum a Metacriticen és az OpenCriticen is citromdíjas kategória, mivel 2023 legalacsonyabb átlagértékelését kiérdemlő (?) játékáról beszélhetünk. Ezek után a bocsánatkérés.jpg, a rengeteg cég által követett szánalmas taktika (adjunk ki egy játékot pocsék állapotban, bocsánatkérő kép a Twitteren…) tőlük inkább röhejes, és ezek után kb. ki is lehet mondani, hogy valótlant állít, mert akkor még további frissítéseket és javításokat ígértek a játéknak…

Nemrég írtunk egy másik Gyűrűk ura-játékról, amire a Daedalic támogatást kapott, és 2024 augusztusának végére megjelenhetett volna, miután 2022 óta fejlesztés alatt állt. Erről a projektről is le kell mondanunk, mivel ez is belső fejlesztés volt. Ám az új Deponia-játékról, a Surviving Deponiáról nem kell, ugyanis ezt egy külsős cég, az AtomicTorch Studio fejleszti.

Ezek után talán jobb is, ha a Daedalic marad a kiadásnál, esetleg a point-and-click műfajnál, mert abban a német cég korábban remekelt…

Forrás: VGC, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu