A legújabb Just Cause játék még a teljes megjelenését sem érte meg…

A regionális tesztüzem után lassan haldokló Just Cause Mobile immár hivatalosan is offline.

 

 

A Square Enix bejelentette, hogy a mobileszközökre szánt Just Cause ingyenes játékát még a hivatalos globális megjelenés előtt leállítják.

A Just Cause Mobile-t a 2020-as The Game Awards-on jelentették be, és egy sztorikampányt ígértek, kooperatív küldetésekkel és kompetitív multiplayerrel. A játék az Unreal Engine 4 felhasználásával készült, és az over-the-top sorozat mobilos kiterjesztéseként hirdette magát. A játékosok ejtőernyő, szárnyasruha és kapaszkodóhorog segítségével száguldozhattak.

A játék honlapja és Twitter-fiókja mostanra offline lett, mivel a Square Enix visszavonta a játékot. Úgy döntöttek, hogy még a megjelenést sem várják meg vele. A játék weboldalának archivált változata szerint a játék regionális korai hozzáférése idén februárban zárult le. Mint sok más mobiljátékot, a Square Enix is soft-launcholta a játékot néhány régióban. A terv az volt, hogy végül mindenhol kiadják, ez azonban már nem történik meg.

A Square Enix márkavezetője, Anne-Lou Grosbois-Favreau a VGC jelentése szerint a következőket mondta egy jegyzetben: „Nagy szomorúsággal jelentjük be a Just Cause Mobile fejlesztésének végét”.

Július 3-tól a játék már nem jelenik meg a digitális boltokban. A játékosok esetlegesen meglevő játékbeli valutáját visszatérítik.

A Just Cause-sorozat 2006-ban debütált, és 2010-ben, 2015-ben és 2018-ban jelentek meg folytatásai. A franchise-t az Avalanche Studios hozta létre, amely a 2019-es Rage 2 óta nem adott ki játékot. Jelenleg a Contraband című Xbox és PC-s játékon dolgozik, bár már jó ideje nem osztott meg róla információt az Avalanche vagy a Microsoft.

Úgy tűnik, nem ez az egyetlen nagy IP-n alapuló mobiljáték, amelyet az utóbbi időben kiiktattak. Az év elején az EA leállította a Battlefield Mobile-t és az Apex Legends Mobile-t is.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu