Készülhet az új Just Cause játék?!

A Square Enix megtartja az IP feletti ellenőrzést, és bejelentette, hogy már dolgozik egy játékon – vajon a Just Cause 5 lehet az?

 

 

A Square Enix már dolgozik egy új Just Cause játékon. Ahogy arról már májusban beszámoltunk, a Final Fantasy anyacég nyugati stúdióinak eladása nem járt együtt az Eidos Montreal és a Crystal Dynamicon kívüli IP-k, például az Avalanche Studios robbanékony, nyílt világú akciósorozatának értékesítésével. Most a vállalat legutóbbi részvényesi beszélgetésének átirata további részletekkel szolgál.

Nem sok, de annak tisztázására szolgál, hogy amellett, hogy a Square Enix megtartotta az IP feletti irányítást, máris megbízást adott egy új játék elkészítésére.

„A tervünk az, hogy a stratégiánkkal összhangban lévő új címek létrehozására koncentrálunk. A Just Cause franchise továbbra is az IP-portfóliónkban marad, és dolgozunk a franchise új fejezetének fejlesztésén” – olvasható a Square Enix által néhány órája megosztott dokumentumban, amely a befektetőknek május 13-án tett nyilatkozatok egy részét írja le.

Többet egyelőre nem lehet tudni, és fennáll a veszélye, hogy Yosuke Matsuda, a Square Enix elnöke a Just Cause Mobile-ra utal szavaival, a kizárólag iOS és Android eszközökre tervezett lövöldözős játékra, amely 2022-ben jelenik meg. Addig is elolvashatjátok kritikánkat a Just Cause 4-ről, a sorozat legutóbbi számozott részéről, amely 2018 végén érkezett PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

 

Avalanche és Contraband Xboxra

 

Ha készül a Just Cause 5, akkor az valószínűleg az Avalanche Studios munkája lesz. Úgy tudjuk, hogy a csapat a Contrabandon dolgozik, egy nyílt világú kooperatív játékon Xbox Seriesre és PC-re, míg a spekulációk szerint a stúdió visszatér a Mad Maxhoz, hogy egybeessen az IP új filmjének, a Furiosa forgatásának kezdetével. A 2021-es évről szóló hírek arra is utaltak, hogy egy új fejlesztőstúdiót terveznek nyitni New Yorkban.

Forrás: Metro.co.uk

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu