Nintendo Switch: kiszivároghatott a Switch 2 hivatalos kódneve?!

A Nintendo Switch elkerülhetetlen utódját eddig többnyire titokban tartották. Ám az eddigi Switch 2 kiszivárgások közül ez a mostani igazán érdekesnek tűnik…

 

 

Ahogy a Nintendo Switch a hetedik évébe lép a piacon, az iparágban és a fandomban is sokan kíváncsiak arra, hogy a Nintendo mikor és hogyan fogja bemutatni a folytatást. Tekintve, hogy a jelenlegi konzolnak már látszik a kora. Vagy elveszíti a portokat, vagy jelentősen lebutított verziókat kap.

A Nintendo mindössze két dolgot erősített meg a következő konzoljával kapcsolatban: azt, hogy átveszi a játékosok Nintendo fiókjait, és (félvállról) azt az egyszerű tényt, hogy létezik.

Az ismert szivárogtatónak, NWPlayer123-nak köszönhetően pedig a jelek szerint a kódnevet is elárulták. Legalábbis azok számára, akik a Nintendónál dolgoznak. Bár az eredeti tweetet törölték, a képet elmentették. Az exkluzív fejlesztői oldalról készült képernyőképen a Nintendo jelenlegi és kicsit régebbi konzoljainak listája látható. A legelején egy olyan bejegyzés található, amin az áll, hogy „NX 2”. Az NX volt az eredeti Switch kódneve egészen a 2016 októberi leleplezéséig.

Persze mindez lehet, hogy csak egy placeholder valami más számára. Még nem véglegesített, de egy ilyen részlet azzal kombinálva, hogy a Switch-csel azonos Joy-Con ikonnal büszkélkedik, hitelt ad annak az elképzelésnek, hogy az új hardver egy nagyon hasonló utód lesz. Tehát nem egy teljesen új koncepció. Az új konzol várhatóan erősebb specifikációkkal büszkélkedhet majd. Ezekkel felveheti a versenyt az Xbox Series X/S-szel és a PlayStation 5-tel. Persze, hogy a sok pletyka közül melyik igaz és melyik nem, azt csak az idő fogja megmutatni.

A Nintendo kijelentette, hogy még hét év elteltével is elégedett a Switch folyamatos sikerével, ami megmagyarázza, hogy miért habozik kiadni egy érdemi frissítést.

Ám a nyereség nemrégiben visszaesett. A cég jól dokumentáltan a szoftverekre támaszkodik, hogy talpon maradjon. Mivel további nyereségcsökkenés várható, talán itt az ideje, hogy a Nintendo ne pihenjen tovább a babérjain. Ahelyett, hogy csak az árnyékban dolgozik, ideje lenne építeni némi hype-ot az elkerülhetetlen következő konzoljára.

Forrás: Twisted Voxel

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu