Keanu Reeves Féktelenül című filmje majdnem egy másik híres akció-franchise folytatásaként készült!

MOZI HÍREK – Don Granger, a Paramount korábbi vezetője elárulta, hogy Keanu Reeves híres akciófilmje, a Speed, majdnem egy másik akciókrimisorozat franchise folytatásaként készült el.

 

A Paramount egyik korábbi vezetője felfedte, hogy mielőtt Keanu Reeves akciófilmekben való karrierje igazán beindult volna, a Speed eredetileg a Beverly Hills-i zsaru filmsorozat részeként született volna meg. Reeves 1994-es filmjében egy Los Angeles-i rendőrségi tűzszerész és nyomozó szerepében tűnik fel, aki egy olyan buszon utazik, amely bombával van megpakolva: ha a jármű sebessége 50 mérföld/óra alá esik, az azonnal felrobban. A Beverly Hills-i zsaru sorozatban Eddie Murphy alakítja Axel Foley gyors beszédű detroiti nyomozót, aki gyakorta belebonyolódik különféle ügyekbe a film címadó kaliforniai városában.

Azt az elképzelést, hogy egy busz felrobban, ha sebessége 50 mérföld/óra alá csökken, papíron talán humorosnak lehetne tekinteni. De ha ezt az ötletet megfelelő szakértők kezelik, egy rendkívül izgalmas történet születhet belőle. Jan de Bont, a Die Hard és A vörös október vadászata díjnyertes operatőr, a forgatókönyvíró Graham Yost – aki a Justified című sorozat későbbi alkotója lett – munkája alapján létrehozott film valóban szorongást keltő volt. A közönség és a kritikusok egyaránt elismerően nyilatkoztak róla, és a film az alig 37 millió dolláros költségvetéséhez képest több mint 350 millió dollárt hozott.

Figyelembe véve, hogy a Beverly Hills-i zsaru sorozatban komikus elemek dominálnak, a Speed ötletének Axel Foley vezette folytatásként történő átültetése valószínűleg csökkentette volna a film izgalmas voltát, és felborította volna azt a sikerformulát, amely az első két akcióvígjátékot jellemezte. A Beverly Hills-i zsaru filmekben az humor forrása nagyban a karakterek közötti, néha őrültnek tűnő dinamika. Murphy pedig az ellentétes karakterű, feszült kaliforniai lakosokkal szemben nyújtott kimagasló alakítást. Axel Foley karakterének csapdába ejtése egy buszon azonban megakadályozta volna Murphy jellegzetes humorát, és alapvetően korlátozta volna a poénok lehetőségeit.

A másik érv, ami miatt jobb volt a Speed számára, hogy nem a Beverly Hills-i zsaru folytatásaként készült, Granger megjegyzéseiben is felbukkan. Eszerint a Paramount rábólintott a franchise harmadik részének elkészítésére. Ez a folytatás Murphy számára nemcsak hét éves várakozást jelentett, de a kritikusok által nem kedvelt Beverly Hills-i zsaru III-hoz vezetett, amely alatt Murphy állítólag depressziós állapotba került, és később maga is elhatárolódott a filmtől. Mivel a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című film forgatása 2022 végén ért véget, reménykedhetünk, hogy a sorozat a negyedik résszel ismét a siker útjára léphet.

A Féktelenül jelenleg Disney Plus streaming csatornáján nézhető meg, 4K (UHD) felbontásban.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu