A Mandalóri: végre kiderült, hogy miért hozták vissza ezt a bizonyos Star Wars színészt!

MOZI HÍREK – Új, színfalak mögötti információk kerültek napvilágra a Disney Pluson futó, népszerű Star Wars sorozatról, a Mandalorianról, és ezek új perspektívába helyezik a döntést, mely szerint visszahozták Ahmed Bestet, Jar Jar Binks megformálóját. Miután a mérgező rajongók miatt nehéz éveket élt át, Best végre ízlelheti a régóta esedékes elismerést, és a döntés, hogy felvegyék a szereplőgárdába, nem volt egyszerű.

 

A Mandalorian harmadik évadában számos lenyűgöző vendégszereplés történt. Azonban sok rajongó számára a legélvezetesebb és legmeghatóbb szereplés Best volt, aki Kelleran Beq Jedi-mestert formálta meg egy visszaemlékezésben, aki a fiatal Grogut megmentette a Jedi Rend 66-os tisztogatása során. Best, akit leginkább az 1999-es A fantomfenyegetés című filmben Jar Jar Binksként ismerünk, korábban már játszotta Beq mestert a Star Wars gyerekeknek szóló Jedi Temple Challenge című játékműsorban. De mi indította a The Mandalorian mögött álló embereket arra, hogy ezt a karaktert is beemeljék a sorozatba?

A Disney Plus most publikált néhány új kulisszák mögötti információt a sorozatról a Disney Galéria révén: A Mandalorian 3. évadának készítése, és ez néhány háttértörténetet is magában foglal arról, hogy miért választotta a showrunnerek Dave Filoni és Jon Favreau Best fénykardforgató Jedi-mestert erre a különleges cameóra. „Szükségünk volt egy olyan személyre Grogu megmentőjeként, aki Mandót megelőzte, és hogy ez egy Jedi legyen” – részletezte Filoni (forrás: IGN). „És akkor fontossá válik, hogy megkérdezzük: ‘Nos, ki az? Mert ez nagy jelentőséggel bír.’ És számomra mindig jó, ha ez valaki a Lucasfilm ‘családjából’. Valaki, aki képviseli a Star Wars-t, aki kapcsolatban van a rajongókkal, aki viszi a zászlót. Ahmed Best pedig nagyon fontos része volt a Star Wars történetének.”

Best is hozzájárult a Jedi karakter kialakításához, mivel ő maga is életre szóló Star Wars rajongó, és ez is nagyban befolyásolta a döntést. „Ezzel nőtt fel. Minden különböző korszakán keresztül” – tette hozzá Favreau. „És harcművészeti képzettsége is van. Ő hozta létre Kelleran Beq Jedi karakterét a Star Wars-ban. Úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy beépítsük őt a Mandalorian sorozatba.” Best kapcsolata a karakterével segített meggyőzni a nézőket a jelenet jelentőségéről, ami előkészítette az utat Grogu számára, hogy végül Pedro Pascal Din Djarinjával (a címszereplő mandalorival, akit időnként „Mando”-ként is emlegetnek) kerüljön össze. Grogu megmentése még jelentősebbnek tűnt ebben a kontextusban.

„Tudtuk, hogy több történetet kell elmesélnünk, mert visszaemlékezéseket mutattunk arról, hogy mi történt Grogúval. És arról, hogyan szökött meg Grogu a Jedi-templomból” – folytatta Favreau. „Mutattunk néhány kis betekintést és részletet az emlékeiből, legutóbb A Boba Fett könyvében. És így szerettük volna folytatni a történet elmesélését kis fejezetekben. Így kellett kitalálnunk, hogy ‘Rendben, mi a következő fejezet? Mi az, ami valószínűleg megtörtént volna?'”

Ez a „valószínűség” lett a Star Wars legutóbbi történetének egyik legemlékezetesebb pillanata. Bár a kánon részeként a Sötétkard elpusztítása talán nagyobb hatással bírt, Best visszatérése számtalan rajongó arcára varázsolt mosolyt. Sajnálatos, hogy ugyanezen rajongók közül sokan hozzájárultak Best zaklatásához az évek során, mielőtt végül felismerték hibáikat, mert Best sokkal jobbat érdemelt volna. De reméljük, hogy ez a kezdet lehet valami csodálatosnak e szeretett és szenvedélyes színész számára.

A Mandalorian 1-3. évadát a Disney Pluson lehet megtekinteni.

Forrás: Game Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu