A Take-Two betilthatja a GTA-ihlette éttermek működését az SDCC-n?!

A Take-Two felszólítást adott ki, hogy megakadályozza az ideiglenes Cluckin’ Bell és Burger Shot éttermek megnyitását az SDCC 2023-on.

 

 

A népszerű San Diego Comic-Con cosplay étterem pop-upja, amelynek témája a nevetséges Grand Theft Auto gyorsétteremlánc, a Cluckin’ Bell volt, a Take-Two-tól kapott felszólítást, hogy szüntesse meg a tevékenységét. Miután a Cluckin’ Bell pop-up étterem sikeres volt az SDCC 2022 során, bejelentették, hogy visszatér az SDCC 2023-ra – egy új Burger Shot esemény mellett. A kiadó azonban úgy döntött, hogy a pop-upok sértik a Grand Theft Auto tulajdonát. Csendben gondoskodtak róla, hogy ne folytathassák.

Az SDCC 2022 során a Smokin J’s BBQ és a boyworldwide divatmárka meglepő együttműködése egy Grand Theft Auto ihlette pop-up étteremhez vezetett, melynek neve Cluckin Bell.

A gyorsétteremlánc először a Grand Theft Auto: San Andreasban tűnt fel, a Taco Bell és a KFC profanitással vegyített paródiájaként. A Cluckin’ Bell a Grand Theft Auto 5-ben is szerepel. Az SDCC-n a Cluckin Bell egyenesen a Grand Theft Auto franchise-ból merített, „Taste the ****” pólókkal, csirkemaszkokkal, trágársággal fűszerezett menüpontokkal és még a játékbeli logóval is.

Úgy tűnik, hogy Cluckin Bell visszatérésének bejelentése sajnos felkeltette a Take-Two figyelmét. A Rockstar Intel megerősítette a Smokin J’s BBQ-nak, hogy a kiadó felszólítást kézbesített az étteremnek. A Smokin J’s BBQ közleményében az étterem megerősítette, hogy az ügyvédek kézbesítették a felszólítást.

A Smokin J’s BBQ megerősítette, hogy eleget kíván tenni a Take-Two felszólításának. A konkrétumok között szerepel a korábban bejelentett Burger Shot esemény lemondása az SDCC 2023-on. Továbbá a Cluckin Bell pop-up bolt átdolgozása. A Cluckin’ Bell nem üzemel többet. Egy másik, még nem hasonló bolt, a Don’t Cluckin’ Tell veszi át a helyét.

A változtatás feltételezhetően lehetővé teszi a Smokin J’s BBQ számára, hogy eltávolítsa a sértő, szerzői joggal védett anyagokat a boltból, miközben a bolt továbbra is működhet.

Bár a kiadó nem adott ki hivatalos nyilatkozatot a témában, könnyen belátható, hogy mi lehetett a problémája a történtek miatt. A Cluckin’ Bell és a Burger Shot a Take-Two és a Rockstar szellemi tulajdona. A cég IP-jét használó paródia pop-up étterem talán a radar alatt maradt 2022-ben. Ám az eseményt újra megcsinálni egy nagy bejelentéssel, úgy tűnik, túl messzire ment volna.

A Grand Theft Auto rajongói érthető módon csalódottak lehetnek a döntés miatt. Elvégre ez csak egy szórakoztató pop-up, amely az SDCC kockaságába illeszkedik. Vannak azonban nagyobb aggodalmak is. A pop-up nem csak a Take-Two népszerű IP-jét használta ki hivatalos licencelés vagy bevételmegosztás nélkül, de fennáll annak a lehetősége is, hogy az egészségügyi vagy biztonsági kérdéseket igazságtalanul a kiadóhoz kötik.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu