Barbie 2: Az eddig elképzelttől merőben eltérő fordulatot vehet majd az új rész Margot Robbie karakterének meghökkent döntése nyomán!

MOZI HÍREK – Margot Robbie által megformált Barbie lenyűgöző döntése a film végén jelentősen átalakítja a Barbie 2 koncepcióját, amely már nem fogja követni Greta Gerwig korábbi filmjének mintáját.

 

Barbie döntése, hogy emberré váljon, új távlatokat nyit a folytatás számára, hiszen most először ismerheti meg az emberi élet különböző szegmenseit, ideértve az étkezés élményét és más emberi tapasztalatokhoz kapcsolódó szórakoztató történeteket. Margot Robbie visszatérését a Barbie 2-ben nem érinti Barbie alakváltása, és továbbra is kiemelt szerepe lehet a filmnek, legyen az akár főszerep, akár mellékszerep. A Barbieland díszleteinek jelenléte is elengedhetetlen a Barbie 2 számára, mivel ez teszi valósághűvé a világ megalkotását, és külső fenyegetések következtében veszélybe kerülhet, ami új kalandokat szülhet a Barbie-knak, hogy megvédjék saját utópiájukat.

FIGYELEM! Ez a cikk spoilereket tartalmaz a Barbie filmről!

A Barbie 2 nem úgy alakul, mint ahogyan a rajongók várják, Margot Robbie által alakított Barbie meglepő döntése után, amelyet a film végén hoz. Miután Barbie a Való Világba lép, szembe kell néznie az emberi lét hiányosságaival és komplexitásával, ami ellentmond Barbieland utópiájának. A tökéletes paradicsom elméletileg megoldotta volna a női szerepvállalás problémáit azzal, hogy a nőket Barbie-k inspirálják a sikerre, de a Való Világban önbizalomhiányt, szorongást és félelmet tapasztalnak, míg a férfiak élvezik a hatalmat és a kiváltságokat.

Barbie, aki találkozik olyan valódi nőkkel, mint Gloria (America Ferrera), és megoszt egy jelentős pillanatot Ruth Handlerrel, a Barbie feltalálójával, kezd rájönni, hogy a helye talán a Való Világban van, ahol a tökéletlenséget még a káosz ellenére is megengedik. Barbie úgy dönt, hogy emberré szeretne válni, és meg akarja tapasztalni az érzelmek teljes skáláját, ami új irányt szab a lehetséges Barbie-folytatásnak. A Barbie 2 egy teljesen más történetet mondhat el Robbie által alakított Barbie-val, most, hogy már nem egy baba.

Barbie emberré válása alapvetően befolyásolja, hogy miről is szólhat a Barbie 2.

Mivel Barbie emberré vált, ugyanaz a személy maradt, aki volt, ám most már élheti az emberi élet minden színét. A Barbie film végén elsőként a nőgyógyászati vizsgálatokra megy el, de rengeteg más emberi tapasztalat is vár rá. Számtalan olyan étel van, amit Barbie soha nem kóstolt meg Barbielandben, és ezek a kóstolások sok szórakoztató anekdotát szolgáltathatnak a Barbie 2-ben.

Amikor Ruth megadja Barbie-nak a lehetőséget, hogy emberré váljon, felvázolja előtte mindazt, amire számíthat egy hús-vér életben. Az örömös alkalmak, mint az esküvő és a szülés, de a súlyosabb pillanatok, mint a temetések és a betegségek is ide tartoznak. Ruth azt akarja, hogy Barbie pontosan tudja, mit választ magának, ezért a Barbie 2 nem annyira szatíra, hanem inkább egy mély, gondolkodásra késztető felfedezés arról, mit jelent embernek lenni. A film felvetheti a személyazonosság, az önelfogadás és a női szerepek témáit is, ahogy Barbie megpróbálja megtalálni helyét az emberi világban.

Barbie emberré válása nem zárja ki Margot Robbie visszatérését a Barbie 2-ben. Habár Barbie nem baba többé, Robbie még mindig alakíthatja a karaktert, különösen, ha a történet az ő szemszögéből kerül bemutatásra. Ezzel Robbie hozzáadhatna mélyebb jellemzőket és többrétegűséget a Barbie karakterhez, ami így továbbfejlődhet.

Barbie 2-ben a Barbieland díszleteinek is fontos szerepe lesz, hiszen ez jelenti az eredeti utópiát, amit Barbie hátrahagyott. A film vége felé, Barbie döntése, hogy emberré váljon, a Barbielandben élő többi babát is megosztja. Amennyiben a Barbie 2 folytatná a történetet ebből a szempontból, újra előtérbe kerülhetne a kérdés, hogy miként fogadják a többi baba Barbie döntését, és milyen változások történnek majd a Barbielandben.

Az is érdekes lehet, ha a Barbie 2 bemutatná, hogyan határoz meg Barbie döntése a Barbieland és az emberi világ közötti kapcsolatot. A két világ közötti dinamika változása új konfliktusokat szülhet a Barbie 2-ben.

Ezek alapján megállapítható, hogy a Barbie 2 nem fogja követni az első film egyszerű utópiás koncepcióját. Ehelyett valószínűleg mélyebb, komplexebb témákkal foglalkozik majd, amelyek Margot Robbie karakterének fejlődését, a Barbieland és az emberi világ közötti kapcsolatot, és az emberi élet különböző aspektusait vizsgálják.

A Barbie című film kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu