Barbie, a mozivászon nagy győztese

MOZI HÍREK – A Barbie a maga 110 ezer nézőjével a 2023-as év eddig legnagyobb filmsikere Magyarországon is.

 

Ki lehet a 2023-as év legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb és legérdekesebb filmfigurája? A válasz egy széles szemű, karcsú, szőke hölgy, aki rózsaszínbe burkolózik: Barbie, aki figyelemre méltó sikert ért el nemcsak Magyarországon, hanem világszerte. A film több mint 111 ezer nézőt vonzott Magyarországon, és így nemcsak a hétvége legnézettebb filmje lett, de a 2023-as év eddig legimpozánsabb premierjének címét is magáénak tudhatja.

A Margot Robbie által alakított Barbie karakterrel készült film, mely a felnőtt nézők számára is szórakoztató, világszerte rekordokat döntött, és valószínűleg továbbra is így lesz. Úgy tűnik, Barbie a további sikerek útjára lépett.

A film már bizonyította sikereit, világszerte 337 millió dolláros bevételt hozott a premier hétvégéjén. Az Egyesült Államokban több mint 4200 mozi vásárolt jegyet rá összesen 155 millió dollár értékben, a világ többi részén pedig további 180 millió dollárt költöttek a filmre. A közönség imádja a filmet, és a kritikusok sem győznek elismerően nyilatkozni róla, ami a nézőszámokban is megmutatkozik: 2023-ban nem volt még olyan film, amit az első napon vagy a hétvégén ennyien láttak volna.

A Barbie minden idők legsikeresebb női rendező által készített filmje, amit Greta Gerwig rendezett, aki már korábban is hírnevet szerzett magának. Talán itt az ideje egy rendező-Barbie figurának is?

A Barbie a premierjét követően 55 országban került az első helyre a toplistán, és 18 országban vált a 2023-as év eddigi legsikeresebb filmjévé. Margot Robbie és a hűséges Ken figurát alakító Ryan Gosling számára ez volt a karrierjük eddigi legnagyobb sikere.

Ezért nem meglepő, hogy a filmet Magyarországon is kedvelik a nézők: csütörtöktől vasárnapig több mint 111 ezren vettek rá jegyet, ami azt jelenti, hogy legerősebb versenytársait is maga mögött hagyva, az év eddigi legnagyobb sikerét érte el. A Barbie nemcsak a 2023-as év eddigi rekordjait döntötte meg, hanem a Warner Bros. stúdió hazai bevételeinek rekordját is, és Greta Gerwig rendezése bekerült a top 20 legsikeresebb premierfilm közé.

Forrás: Intercom

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu