Megérkezett az új Xbox Home kezelőfelület [VIDEO]

Az Xbox Series és az Xbox One egyaránt megkapta az új Home kezelőfelületet (ők élménynek nevezik, de ez annál szerintünk több).

 

A Microsoft elkezdte elérhetővé tenni az új Xbox Home kezeőlőfelületet, amivel könnyebben lehet új játékokat felfedezni, visszatalálni a régebben játszott címekre; csatlakozhatunk a közösségekhez, és általában véve testreszabottabbnak hat az egész, de mindez szerintünk azért módosult, hogy még inkább az Xbox Game Pass felé tereljék a redmondiak a konzolos felhasználói bázisukat, hiszen sokkal prominensebben láthatjuk az előfizetéses szolgáltatásukat.

Az Új Xbox Home egy gyorselérési menü bevezetésével megkönnyíti a játékkönyvtár (Library), a Microsoft Store, az Xbox Game Pass, a keresés (Search) és a beállítások (Settings) elérését a Home tetején. Több helyet teremt a személyre szabott háttér számára azáltal, hogy egyszerűsíti az elrendezést, és a nemrég játszott játékokat, valamint más tartalmakat és alkalmazásokat a képernyő alja felé helyezi. Emellett lehetőséget ad arra is, hogy a hátteret a legutóbb játszott játékok listájában kiemelt játékhoz igazítsa. Javítja a játékfelfedezést is a nekünk összeállított és személyre szabott játékok listáinak bevezetésével. Az új Home lehetővé teszi a felhasználói élmény testreszabását a kedvenc játékok, a kurátori csoportok és a rendszercsoportok, például a Quick Resume (gyors folytatás) Home-ra való kitűzésével. A frissített barátok és közösségi frissítések (Friends & Community Updates) opción keresztül segít megtalálni, mi történik a közösségben, és a Watch & Listen spotlight és a szórakoztató alkalmazások listáján keresztül megmutatja, milyen médiaalkalmazások és tartalmak állnak a rendelkezésünkre.

A Home élményének javítása valóban az Xbox csapat erőfeszítése volt a mérnököktől a tervezőkön át a kutatókig. Azzal kezdték, hogy olyan infrastruktúrába fektettek, amely lehetővé tette számukra, hogy különböző helyzetekben és különböző ügyfelek számára különböző tartalommal próbálják ki az oldal különböző elrendezéseit. Ezután a tervezési folyamat számos különböző elemét értékelték; többek között azt, hogy az emberek milyen interakciókkal lépnek kapcsolatba az élményen belül, mennyire könnyű nekik a kívánt művelet elvégzése, és mennyire elégedettek az általános élménnyel. Amint elkészült a megosztásra kész verzió, elkezdték bevezetni az Xbox Insiderek számára. A visszajelzéseikből az jött át a Microsoftnak, hogy több helyet szerettek volna az egyéni hátterek vagy játékokhoz kötődő képek bemutatására, továbbá gyorsabb navigációs lehetőségeket és több személyre szabhatóságot szerettek volna. A kezdeti megjelenés óta eltelt nyolc hónap alatt olyan változtatásokat hajtottak végre, amelyekkel eleget tettek ezeknek a kéréseknek, és egy olyan új Home jött létre, amely frissnek hat, a játékokra és az alkalmazásokra helyezi a hangsúlyt, és helyet biztosít a gyönyörű háttereknek.

Jelenleg az új Home felhasználói élményt az összes Xbox-konzol egy részhalmazára terjesztették ki, azaz néhányunknak néhány hetet várnia kell, hogy kipróbálhassa.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu