Régen elfelejtett, fontos Batman-karakter tért vissza a DC-kánonba!

MOZI HÍREK – Batman rég elfeledett lánya visszakerült a DC-univerzum fő kánonjába. Huntress jövője azonban továbbra is bizonytalan. (VIGYÁZAT: Spoilerek a Justice Society of America #5-ről!)

 

 

Batman rég elfeledett lánya, Helena Wayne „Huntress” végre visszatér a DC Univerzum fő kánonjába. Helena az új Justice Society of America sorozaton keresztül került be újra a DC Univerzumba. Huntress az időben utazik, hogy megtalálja az eltűnt Doctor Fate-et és megmentse a JSA-t a közelgő pusztulástól Degaton jóvoltából. Végül az útja során találkozik apja fiatalabb, fénykorában élt változatával.

Természetesen Huntress kénytelen mindenről tájékoztatni apját a Justice Society of America #5-ben, amelyet Geoff Johns, Mikel Janin, Jerry Ordway, Jordie Bellaire, John Kalisz, Rob Leigh, Marquis Draper, Andrew Marino és Katie Kubert írt. Nemcsak Degaton idővel kapcsolatos terveiről számol be neki, hanem figyelmezteti apját a halálára is. Batman azonnal felismeri, hogy ennek az információnak a megismerése veszélybe sodorja Helena jövőjét. Később bebizonyosodik, hogy igaza van. Hiszen amikor Degatont legyőzik, és a többi hős visszatér a saját idővonalába, Helena az egyetlen, aki ott ragadt, ahol van. Ugyanis már nincs jövője, ahová mehetne.

 

Huntress visszatért a DC fő Batman-kánonjába

 

Helena Wayne a Föld 2 vadásznője, Bruce Wayne és Selena Kyle lánya. Az ő világában az apját egy közönséges bűnöző öli meg, aki Frederic Vaux varázslótól szerez erőt abban a reményben, hogy bosszút álljon azon, akiről úgy véli, hogy ártott neki: Bruce Wayne-en. Amikor idősebb lesz, Helena felveszi a Macskanő maszkját és Batman köpenyét, hogy saját hősévé, Huntresszé és a Justice Society of America tagjává váljon. A Crisis on Infinite Earths után Huntress ezen változata elveszett az idők során Helena Bertinelli javára (aki nem áll rokonságban sem Batmannel, sem Macskanővel). Most azonban, köszönhetően nagyrészt annak, hogy Manhattan doktor elferdítette a folytonosságot, Helena Wayne a Prime Earth-en van, most már a DC fő kánonjában. Úgy tűnik azonban, hogy Batman nem akarja, hogy ott legyen.

Több okból kifolyólag Huntress létezése a DC fő kánonjában most lényegesen megnehezíti Batman dolgát, nem csupán egy szempontból.

Nemcsak a folytonosság és az idő szempontjából. Hanem azért is, mert Batmannek a saját életében is át kell alakítania néhány dolgot. Emellett a saját idejéből kizuhant lánya miatt is aggódnia kell. Egyelőre legalábbis nem világos, hogy Batman az idő/kontinuitás bonyodalmai miatt gondolja-e úgy, hogy „nem maradhat itt”, vagy azért, mert valójában nem akarja, hogy ott legyen.

Ráadásul mivel ez a szám a sorozat ezen ívének végét jelenti, nem világos, hogy mit tartogat a jövő Huntress számára. Hasonló szorult helyzetbe került, mint Connor Kent nem is olyan régen. Connor a Konvergencia eseményt követően a DC fő folytonosságán kívül rekedt. Most, hogy visszatért, senki sem emlékszik rá, ki is ő valójában. Ennek eredményeképpen Superboy nehezen találja meg a helyét a Superman-családban. Feltételezhető, hogy Huntress is hasonló problémákba ütközik a denevércsaládon belül. Ezt csak az idő fogja eldönteni, de ironikus módon éppen az idő a kérdés Huntress számára.

Forrás: DC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu