A Baldur’s Gate 3 játékosokat lenyűgözte a játék egy meglepő részlete

A Baldur’s Gate 3 egyik játékosa észrevett egy részletet, amitől a közösség lenyűgözve van a Larian Studios új játékának kidolgozottságától.

 

Az egyik Baldur’s Gate 3 játékos észrevette, hogy minden egyes tárgynak saját, egyedi 3D modellel rendelkezik. A Baldur’s Gate 3 már most meghódítja a játékosok szívét, hála mély és átgondolt történetének, gazdag hátterének és a játékmenetben rejlő számtalan lehetőségnek. A sok figyelem, amit a történetre és a játékmenetre fordítottak, a Larian Studios új játéka egy másik szempontban is meglepte a játékosokat.

A Baldur’s Gate 3 tele van komplex rendszerekkel, amelyek nem könnyen tanulhatóak meg, és bővelkednek a Dungeons & Dragons ötödik kiadásának szabályai szerinti lehetőségekben. A Baldur’s Gate 3 nem csak a rengeteg játékosnak elérhető osztály miatt, vagy a karakterkészítőn túlmutató opciók által kínált gazdag lehetőségek miatt lett nagyszerű játék. A Baldur’s Gate 3 fájlmérete is jelentős, ezért a fejlesztők erősen ajánlják, hogy a játékosok SSD-t használjanak a hatalmas térkép és a Baldur’s Gate 2 eseményeitől több mint egy évszázaddal később játszódó történet feltárásához.

A Reddit felhasználó, RedBattleBandit felfedezte, hogy a Baldur’s Gate 3 minden tárgyának saját 3D modellje van. A bejegyzésében leírta, hogy talált egy random ládát, amiben három könyv volt, és miután alaposan szemügyre vette őket, rájött, hogy a Baldur’s Gate 3 minden könyvének témájához illő borítója van. Így például a pokolról szóló könyv piros borítóval büszkélkedhetett. A játékos ezután átnézte a saját leltárát, és rájött, hogy a Baldur’s Gate 3 minden tárgyának egyedi modelle van, sőt, még a kulcsok sem egyformák. A játékos azt is megállapította, hogy a Baldur’s Gate 3 minden növényének, gombájának és alkimiai eszközének sajátos animációja van.

RedBattleBandit bejegyzése több mint 2000 szavazatot és majdnem 300 hozzászólást kapott a Baldur’s Gate 3 subredditjén. Több kommentelő is megdicsérte a Larian Studios által végzett munkát a Baldur’s Gate 3-on, és a játék terjedelme miatt némi vita alakult ki a játékosok között, hogy a Lariant független vagy AAA fejlesztőnek kell-e tekinteni. Egy másik játékos szintén érdekes részletet említett, ezúttal a Baldur’s Gate 3 zenéjéről, ami a helyzetnek és a környezetnek megfelelően változik. Egy másik játékos ugyanezt a vonást méltatta, amit már korábbi játékokban, mint például a klasszikus Monkey Island sorozatban is láthatunk.

Egy ekkora játéknál nem meglepő, hogy a Larian címének sok finomításra van szüksége. A Baldur’s Gate 3 első hotfixe több mint 150 problémát javított, többek között az audio, a felhasználói felület, a játékmenet és a különböző okokból bekövetkező összeomlások területén. A rajongóktól kapott pozitív visszajelzések és a fejlesztő támogatása miatt várható, hogy a Baldur’s Gate 3 hosszú ideig le fogja kötni a játékosokat bonyolult rendszereivel és izgalmas küldetéseivel.

A Baldur’s Gate 3 már elérhető PC-re, és szeptember 6-án debütál PS5-ön. Xbox verzió is fejlesztés alatt van.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu