Jön az iPhone SE 4 – kiderült, mekkora előrelépés lesz az előzőhöz képest!

TECH HÍREK – Az iPhone SE 4 2025-ben jelenik meg akciógombbal, USB-C-vel és potenciálisan 3 nm-es chippel a jobb teljesítmény érdekében.

 

 

Az Apple a pletykák szerint már dolgozik az iPhone SE termékcsalád következő generációs modelljén. A jelenlegi iPhone SE 3 dizájnja megegyezik az iPhone 8-éval. A készülék azonban továbbfejlesztett belső egységekkel rendelkezik, amelyek évekig kaphatnak szoftverfrissítéseket. Egy új kiszivárogtató megosztott részleteket az iPhone SE 4-ről, és arról, hogy mit fog magában foglalni a dizájn és a funkciók tekintetében.

Az iPhone SE termékcsalád az Apple legolcsóbb iPhone-ja az elmúlt években, és bár a külső dizájn és a formavilág már egy évtizedes, még mindig az egyik legjobb teljesítményű készülék.

Az iPhone SE 4-gyel az Apple egy modernebb, az iPhone 14-hez hasonló dizájnt szeretne bevezetni. Természetesen mínusz néhány, a zászlóshajóknak fenntartott kulcsfontosságú funkcióval.

Most az Unknownz21 nevű szivárogtató osztotta meg a Twitteren, hogy milyennek képzeli el az iPhone SE 4 kinézetét. Úgy vélik, hogy az iPhone SE 4 az iPhone 14-en alapuló dizájnnal fog rendelkezni. Ez azt jelenti, hogy az oldalak laposabbak lesznek, a kijelző pedig széltől-szélig nyúlik majd. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz Home gomb a készüléken. Ez helyet ad majd a Face ID-nek a notch belsejében, ami fejlettebb hitelesítési és engedélyezési célokat tesz lehetővé.

Korábban azt találgatták, hogy a vállalat az iPad mini 6-hoz hasonlóan a Touch ID-t is beépítheti az oldalsó vagy a bekapcsológombra. Ez azonban teljesen használhatatlanná tenné a notch területet. Innentől kezdve ez az elképzelés elvethető a bevágásba helyezett Face ID javára. Ettől eltekintve az iPhone SE 4 USB-C porttal fog piacra kerülni. Ugyanazzal a porttal, amely várhatóan az iPhone 15-ös modellcsalád része lesz. A vállalat azonban Thunderbolt képességek nélkül is lekorlátozhatja a teljesítményét.

Az egyik érdekes dizájnelem, amit a szivárogtató megosztott, az Action Button hozzáadása. Jelenleg az Action Button várhatóan csak az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max készülékekkel érkezik. Még a standard modellekről is úgy vélik, hogy a régóta ismert Mute kapcsolónak adnak otthont.

Mivel az iPhone SE 4 megjelenése 2025-re várható, feltételezhető, hogy a standard iPhone 16 modellek is megkapják a hardverfrissítést, egy évvel az SE megjelenése előtt.

Végül a kiszivárogtató megosztotta, hogy az iPhone SE 4 egyetlen hátlapi kamerát fog tartalmazni a hátlapon. A vállalat a második lencsét a rangosabb iPhone modellek számára tartja fenn. A kedvező árú iPhone is követné a trendet, miszerint egyetlen kamerát hintáztat a hátlapon. Ami a belső részeket illeti, a készüléket egy 3 nm-es chip, potenciálisan az A17 vagy A18 Bionic chip működteti. Ezzel az egész iPhone-családot egy 3 nm-es processzorral racionalizálnák a nagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében. Mindent egybevetve az iPhone SE 4 egy olyan készülék lehet, amely jobb értéket képvisel, mint az iPhone 14 modellek.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu