Baldur’s Gate 3: a vezető író reagált a játékban ábrázolt szexualitást ért kritikákra! [VIDEO]

A Baldur’s Gate 3 vezető írója úgy fogalmazott a románcok kapcsán, hogy nem a szex volt a cél, a szex „csak szex.”

 

 

„Tudom, hogy túl kiéhezettek lettek” – viccelődik Adam Smith, a Baldur’s Gate 3 vezető írója az RPG társas karaktereiről. „Tisztában vagyunk ezzel. Ezt az internet mondta el nekünk”. Smith egy friss podcast során nyilatkozott, ahol megosztotta gondolatait a BG3 party-kapcsolatok árnyalatairól.

„Az egyik oka annak, hogy szerintem előremenekülnek, az, hogy valóban azt akartuk, hogy ők legyenek az a személy, aki hozzád jön” – mondta a Larian megközelítéséről a játékosok és a partitagok közötti romantikus kapcsolatokkal kapcsolatban.

„Azt akartuk, hogy az esetek nagy részében ők kezdeményezzenek, ahelyett, hogy azt mondanád: >>Hozok neked dolgokat, és ez azt jelenti, hogy le akarok veled feküdni.<<„

A románcos RPG-k általában ezt teszik: adnak egy jóváhagyási sávot, amit részben azzal töltesz fel, hogy minden „helyes” dolgot mondasz a párbeszédekben. Részben pedig azzal, hogy többször megajándékozod őket azzal az egy tárgyal, ami tetszik nekik. Elég helyes mondat és csecsebecsék felajánlása után előbukkan egy vallomás (néha egy szexjelenet). Gratulálok, kész a románcod!

A BG3-ban van valami ilyesmi: jóváhagyási mérő és rengeteg lehetőség a párbeszédben való befolyásolásra a fokozatos „Astarion jóváhagyja” és „Karlach helyteleníti” értesítésekkel. De ahogy Smith leírja, a Larian kevesebb hangsúlyt fektet arra, hogy minden karakter esetében ugyanahhoz a képlethez ragaszkodjon.

Határozottan különböző hangulatok vannak abban, ahogyan az egyes kapcsolatok kezdődnek: Lae’zel erősen beindul, miután lenyűgözöd őt a harcos képességeiddel. Karlach pedig a szó szoros értelmében tűzben égő évek miatt érintéséhes. Ám Wyll ehhez képest egyenesen lassan ég, Shadowheart pedig óvatosabb az igazi érzéseivel.

„Remélem, egy csomó különböző verziója van annak, hogy milyen egy jó romantikus jelenet” – mondja Smith. „Néha a szexszel kezdjük, és a romantikával fejezzük be. Mert valójában a korlátokat bontod le. És nem a szex a cél, ez csak szex. Egyesek számára ez nagyon sokatmondó lehet. Néhány ember számára nem a legjelentősebb dolog. Néhány ember számára az a legjelentősebb dolog, ha azt mondod nekik: >>Soha nem hagylak el<<.”

Az RPG-s románcok kedvelőjeként nagyszerű látni, hogy egy olyan játék, mint a Baldur’s Gate 3, megkerüli a „one size fits all” megközelítést a parti-összefonódások terén.

Mert igen, talán tényleg szeretném Lae’zel egyéjszakás kalandját, és Wyllt is jobban megismerném. De ha nem, akkor is akad bőven opció, mindenkinek a saját ízlése és habitusa szerint.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu