Egy klasszikus FPS-sorozat hamarosan feltámad hamvaiból! [VIDEO]

Egy 2009 óta szunnyadó, régimódi FPS-sorozat váratlanul visszatért a nemrég megerősített kilencedik résszel.

 

 

A Delta Force-sorozat meglepetésszerű visszatérését jelentették be nemrég. A régóta szunnyadó FPS-franchise kilencedik része jelenleg a Call of Duty Mobile fejlesztőjeként ismert TiMi Studio Groupnál készül.

A Delta Force 1998-ban csak PC-s sorozatként indult, majd négy évvel később konzolokra is megjelent. Az esetleges PlayStation debütálása nem maradt észrevétlen, hiszen a Delta Force: Urban Warfare a mai napig a PS1 egyik legjobb FPS-játékaként emlegetik. A kaliforniai székhelyű NovaLogic fejlesztőcég évente adott ki új Delta Force-játékokat, egészen a 2005-ös Delta Force: Xtreme-ig. A folytatás, az Xtreme 2 többnyire negatív kritikákat kapott 2009-ben. Ez arra késztette a céget, hogy más projektek felé forduljon. Három ilyen vállalkozás lemondása és pénzügyi nehézségek után a stúdiót végül 2016-ban eladták a THQ Nordicnak. Az osztrák kiadó azóta sem mutatott szándékot a Delta Force-sorozat felélesztésére.

Mindazonáltal a franchise új része, a Delta Force: Hawk Ops címmel jelenleg is készül a TiMi Studio Groupnál, amely feltehetően a THQ Nordic-tól licencelte a régóta szunnyadó FPS-márkát.

A kínai mobiljáték-óriás egy augusztus 18-i teaser trailerrel mutatta be legújabb címét. Ebben hektikus akciót láthatunk különböző helyszíneken. A 30 másodperces videó a játék teljes körű bejelentésének előfutáraként szolgálhat. Utóbbira a tervek szerint a 2023-as Gamescomon, augusztus 22-én, kedden kerül sor.

Addig is a TiMi Studio Group megerősítette, hogy a Delta Force: Hawk Ops egy multiplatformos cím lesz. PC-re és konzolokra, valamint mobileszközökre egyaránt érkezik. A játék a tervek szerint free-to-play formában debütál majd, ahogy a Call of Duty mobilos fejlesztőjének legtöbb más kortárs címe is. És bár ez az üzleti modell természeténél fogva a Delta Force: Hawk Ops a többjátékos módra összpontosít, a készülő FPS egy kampánymódot is tartalmaz majd, amelyet a 2001-es hollywoodi kasszasiker, a Black Hawk Down ihletett.

A Hawk Ops lesz tehát a második Delta Force-játék, amely Ridley Scott ikonikus háborús filmjéből merít ihletet. Több mint két évtizeddel az eredeti Delta Force: Black Hawk Down után. A hasonlóság ellenére jelenleg semmi jel nem utal arra, hogy a készülő FPS a NovaLogic 2003-as játékának remake-je lenne.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu