Baldur’s Gate 3: „túl pozitívak” lennének a játék kritikái?!

Két figyelmeztetés is napvilágot látott a ‘Baldur’s Gate 3’ kritikai pontszámairól, hogy azért ne együk annyira forrón a kását…

 

 

A Baldur’s Gate 3 meghódította a világot: a megjelenési hétvégén több mint 800 000 egyidejű játékos játszott a Steamen. A Metacriticen a legmagasabb összesített pontszámot kapta idén. Igaz, ez a pontszám kissé csökkent, ahogy egyre több értékelés érkezett. (A The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdomhoz hasonlóan.)

Mindkét játék 96/100-as pontszámmal rendelkezik a Metacriticen, most, hogy a Larian RPG-je egy fokkal lejjebb került, és mindkettő óriási videójáték a maga nemében.

De két figyelmeztetéssel kell szolgálnunk a játékosoknak, akár már játszanak, akár a Baldur’s Gate 3 megvásárlásán gondolkodnak.

 

1. Nem terveznek bővítéseket a Baldur’s Gate 3-hoz

 

Ez a két figyelmeztetés közül a kisebbik, de valahogy mégis érdemes megemlíteni. A BG3 egyike azoknak a játékoknak, amelyekben tényleg elveszel, és nem akarod, hogy vége legyen. Ezért kár, hogy a Larian Studios nem tervezi DLC-k vagy bővítések kiadását.

A baj részben a D&D magas szintű kalandozásának köszönhető. Ez azt jelenti, hogy a 12. szintnél lesz a felső határ. Úgy kell lejátszanod a játékot, ahogy van, ahelyett, hogy valaha is új tartalmakra lépnél. Ez persze változhat, de mindenképpen korlátozónak érződik.

 

2. A III. felvonás egy totális zűrzavar

 

Akármilyen hihetetlen, a játékosoknak komoly problémáik vannak a játék utolsó felvonásával. A Baldur’s Gate 3 remekül fut az első felvonásban és elég jól a másodikban is. Ám a harmadik felvonás teljesen elszúrja. Bugok, hibák és mindenféle teljesítményproblémák gyötrik a játékosokat, akik arról is beszámoltak, hogy órákat vesztettek a rossz mentések és egyéb problémák miatt. Nem mindenkit érint, de sokakat igen.

Az összeomlások, az elbaltázott küldetések, a tempóproblémák és egyéb gondok miatt a 3. felvonás igazi szenvedés, és egy kicsit meglep, hogy ennyi kritikus 10/10-et adott a játéknak, miközben a 3. felvonás ilyen rossz állapotban van.

Őszintén szólva, nem úgy tűnik, hogy a BG3 valóban készen állt volna a megjelenésre. (Annak ellenére, hogy éveket töltött az Early Accessben.) Ezt a játékot még a szükséges csiszolás előtt elkapkodták.

Persze ettől még egy fantasztikus játék lett, amit mi is nagyon élvezünk. Éljenek a régi vágású CRPG-k, meg minden! De bárcsak játszhatóbb lenne a harmadik felvonás…

Forrás: Crast.net

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu