Baldur’s Gate III: változásokat hoz az Xbox Series jövőjében!

A Larian Studios játéka nemsokára PlayStation 5-re is meg fog jelenni, de az Xbox Series változatra még várnunk kell… de kompromisszum született!

 

A Larian Studios eddig is őszintén kimondta, hogy a Baldur’s Gate III-at multiplatform játékként tervezték, de az Xbox Series esetében technikai hibák hátráltatják a belga stúdiót. Azt is elmondta a csapat, hogy az Xbox Series S-en az osztott képernyős, kooperatív játékmenet nem megy megfelelően, és a Microsoft elvárja a játékmenettel kapcsolatos funkciókban a paritást, azaz az egyenlőséget az Xbox Series X és az Xbox Series S között.

Ezt a gondolatmenetet mintha elkezdené a Microsoft elhagyni. Grafikailag már látni, hogy egyes funkciók (például a sugárkövetés, azaz a ray tracing) az Xbox Series S-en nincsenek ott, míg az Xbox Series X-en igen. Most viszont már a játékmenetben is akadhatnak eltérések. Lássuk csak, mit is írt Swen Vincke, a Larian vezérigazgatója a Twitteren, mert ami a Baldur’s Gate III-mal történik, felvázolja a két Xbox Series jövőjét is:

„Szuper boldog vagyok, hogy megerősíthetem, hogy miután tegnap találkoztunk [a Microsoft játékokért felelős főnökével, Phil Spencerrel], találtunk egy megoldást, amely lehetővé teszi, hogy még idén eljuttassuk a Baldur’s Gate III-at az Xbox játékosoknak, amin már jó ideje dolgozunk. Minden fejlesztés meglesz, osztott képernyős kooperatív játékmenettel az Xbox Series X-en. Az Xbox Series S nem fog osztott képernyős co-oppal rendelkezni, de a Steam és az Xbox Series közötti cross-save-et [az elmentés platformok közötti mozgathatóságát] tartalmazni fogja,” írta Wincke.

Mégis a fejlesztőknek volt igaza? Az Xbox Series S tehát visszafogja a fejlesztést, és a Baldur’s Gate III esete is mutatja, hogy egyes dolgok esetében túl sok áldozatvállalást kellene hozni, hogy azon a konzolon is megfelelően működjön egy játék. A Microsoft örülhet, hogy még idén megkapja a Larian sikeres játékát, ami amúgy szeptember 6-án bukkan majd fel PlayStation 5-re is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu