Újabb Tini Nindzsa Teknőcök játékadaptáció készül

Ezúttal a magyarul Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz néven megjelent animációs filmből készül egy játék.

 

A film nemrég debütált a mozikban (náluk augusztus 10-étől vetítik a Jeff Rowe rendezte animációs művet), úgyhogy elég gyorsan eljutottak oda, hogy az Outright Games egy játékadaptációt készít belőle. Ez a brit kiadó főleg licenszelt, gyerekeknek szóló játékokkal foglalkozik (például a Ben 10, a Hotel Transylvania, a Transformers, vagy a Peppa Pig IP is megfordult már náluk… és a minőségük felettébb megkérdőjelezhető), úgyhogy ebből adódóan a fiatalabb korosztálynak játszható termékre kell felkészülni.

A kiadó sajtóközleménye szerint a játék hónapokkal a film eseményei után játszódik, és a film merész, festői művészeti stílusa által inspirált egyedi látványvilággal rendelkezik. Az energikus nindzsás csapatjátékot és a humoros történetet ötvöző játékban a játékosok a teknőcöket irányíthatják, miközben a franchise számos emlékezetes karakterével lépnek kapcsolatba, és harcolnak, hogy megmentsék New York City stilizált változatát egy új mutáns fenyegetéstől. Az egyik legnépszerűbb gyerekfranchise-nak számító Tini Mutáns Nindzsa Teknőcök egy klasszikus, globális IP, amelyet 1984-ben Peter Laird és Kevin Eastman hozott létre. Először sikeres képregénysorozatként debütált, majd sikeres animációs és élőszereplős tévésorozat lett belőle, később pedig számos kasszasikert hozó mozifilm is készült belőle. A mai napig egy profitot termelő szellemi tulajdonról van szó kategóriától függetlenül (figurák, ruházati cikkek, videojátékok, DVD-k…) és több milliárd dollárt termel a kiskereskedelemben.

Stephanie Malham, az Outright Games vezetője ezt írta: „A Nickelodeon az egyik legrégebb óta együttműködő partnerünk, és nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egy vadonatúj és eredeti videojátékban kelthetjük életre a Tini Nindzsa Teknőcöket. Ez az egyik legmaradandóbb és legkedveltebb franchise a világon, és mi több mint izgatottak vagyunk, hogy felhasználhatjuk a szakértelmünket, hogy a teknőcök globális hatókörét még jobban kiterjesszük a videojátékok világán keresztül.”

Doug Rosen, a Paramount játékokért és új médiáért felelős vezető alelnöke hozzátette: „Izgalmas, hogy elindíthatjuk az első konzoljátékunkat, amely a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz univerzumában játszódik különösen azért, mert a franchise egyre csak növekszik. Az új film élénk animációja tökéletesen illik a videojátékokhoz, és már alig várjuk, hogy mindenki játszhasson vele.”

A játékot valamikor 2024-ben láthatjuk PC-n, illetve meg nem határozott konzolokon. További részleteket nem tudunk még.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu