Debütált az Apple iPhone 15 – vajon képes lesz megfelelni a felfokozott elvárásoknak?!

TECH HÍREK – Az Apple iPhone 15 debütálása után egy dolog már biztos: a legjobb Pro verzió árai hatalmasat nőttek a korábbi változatokhoz képest…

 

 

Az Apple bemutatta legújabb iPhone-jait – az iPhone 15 modell változatait – egy eseményen kedden (szeptember 12), Új alapanyagokat, kamera frissítéseket és a jobb teljesítményt ígérnek, hogy visszacsábítsák a fogyasztókat a lassuló okostelefon piacon. Mindez egybeesik azzal a cég számára nyilván kellemetlen ténnyel, miszerint az egyik régebbi készüléküket éppen betiltják Franciaországban.

A vállalat négy új modellt mutatott be, lépést tartva az elmúlt generációkkal: ezek az iPhone 15, a 15 Plus, a 15 Pro és a 15 Pro Max; a tavalyi évhez hasonlóan a belépőszintű modellek 799 dolláros (kb. 286 000 Ft) áron indulnak.

A Pro változat továbbra is 999 USD (358 000 Ft) marad. Azonban a Pro Max mostantól 1199 USD-nél kezdődik (430 000 Ft). Ez 100 dollárral magasabb a tavalyihoz képest!

Az új modellek – különösen a csúcskategóriás változatok – az első jelentős iPhone-felújítást jelentik a vállalat első 5G-s telefonjainak 2020-as megjelenése óta. Az Apple szeretne kilábalni az értékesítési visszaesésből. A készülék jelentős változtatásaira számít, hogy az emberek frissítésre bírják. A vállalatnak Kínában is gondokkal kell szembenéznie, ahol a kormányzati dolgozóknak egyre inkább megtiltják a termékei használatát. A fogyasztói hangulat az amerikai márkájú technológia ellen fordulhat. Ennek fényében Tim Cook vezérigazgató az új termékcsaládot a vállalat közelmúltbeli áttöréseinek bemutatójaként emlegette.

Az iPhone mellett az eseményen új Apple Watch-ok is bemutatásra kerültek, amelyek a környezetbarát anyagokra helyezték a hangsúlyt.

A befektetők langyosan fogadták a híreket. A részvények 1,8 százalékkal 176,21 dollárra csúsztak New Yorkban.

 

Na de mit várhatunk az új iPhone 15 modellektől? Íme a részletek!

 

iPhone 15

  • Az Apple standard modellje egy továbbfejlesztett 48 megapixeles fő objektívvel rendelkezik más kamerafejlesztésekkel együtt, egy lekerekített alumínium tokkal és a másodlagos „dinamikus sziget” kijelzővel, amely csak a Pro verziókon volt a tavalyi felállásban.
  • Ahogyan az várható volt, az Apple a saját Lightning portról USB-C csatlakozásra vált a töltéshez.
  • A továbbfejlesztett ultraszéles sávú chip megkönnyíti a közelben lévő emberek és tárgyak megtalálását, míg a készülékek mostantól műholdon keresztül képesek AAA közúti segítségnyújtást hívni, ha a felhasználó a mobil lefedettségen kívül tartózkodik.
  • Ahogy az már megszokottá vált, az iPhone 15-ösből is létezik egy nagyobb képernyős Plus modell, amely nagyobb kijelzővel és nagyobb akkumulátorral rendelkezik. Az iPhone 15 ára 799 dollárról indul, a nagyobb képernyős modell 100 dollárral kerül többe.

 

iPhone 15 Pro

  • Az Apple magasabb kategóriás iPhone Pro termékcsaládja továbbfejlesztett kamerákkal, gyorsabb A17 Pro chippel, jobb grafikai feldolgozással és új titánium burkolattal rendelkezik, amelyek az Apple szerint az idei készülékeket az eddigi legkönnyebb Pro modellekké teszik.
  • Az iPhone 15 Pro egy testreszabható akciógombbal is rendelkezik. Ez a csendes üzemmódba való be- és kikapcsolás mellett egy kedvenc alkalmazást is elindíthat, vagy egy egyéni parancsikont is elvégezhet.
  • Az iPhone 15 Pro 6,1 hüvelykes kijelzővel, míg a nagyobb képernyős iPhone 15 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzővel érkezik.
  • Kamerafronton az iPhone 15 Pro termékcsalád 48 megapixeles főkamerával rendelkezik, amely a tavalyi modellnél nagyobb érzékelővel rendelkezik a jobb gyenge fényviszonyok érdekében. Az iPhone 15 Pro 3x-os optikai zoomot kap, míg a Pro Max 5X-es zoomot – az Apple eddigi legnagyobb zoomját.
  • A Pro kamerarendszer több lencsét is képes használni, hogy térbeli videókat készítsen az Apple hamarosan megjelenő Vision Pro vegyes valóság headsetjén történő későbbi lejátszáshoz. Ez a funkció még ebben az évben érkezik.

Az iPhone 15 Pro 999 dollárról indul – ugyanannyiba kerül, mint tavaly -, míg a Pro Max ára borsos, 1199 dollárról indul, bár ez dupla annyi memóriát tartalmaz. Az összes iPhone 15 modell előrendelése pénteken kezdődik, a készülékek szeptember 22-én érkeznek a boltokba.

 

Apple Watch

  • A szeptember 22-én elérhető, 399 dolláros áron induló Apple Watch Series 9 frissített, Apple által tervezett S9 chipet, fényesebb kijelzőt és egy új gesztust tartalmaz, amely lehetővé teszi az óra tulajdonosai számára, hogy a hüvelyk- és mutatóujjuk dupla megérintésével műveleteket hajtsanak végre.
  • A tavaly debütált, strapabíró Apple Watch Ultra is frissül. A 799 dolláros Apple Watch Ultra 2 tartalmazza a frissített S9 chipet. A fényesebb kijelzőt és az automatikusan aktiválódó éjszakai üzemmódot. Eközben normál használat mellett akár 36 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít.
  • Egy sor új környezetvédelmi törekvés részeként az Apple megszünteti a bőr használatát a teljes termékcsaládjában. Beleértve az óraszíjakat és a telefonok tokjait is.

 

Forrás: Apple, Yahoo!Finance

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu