BREAKING: Franciaország betilthatja az iPhone egy változatát?! Sokkoló felfedezést tettek!

TECH HÍREK – A francia szabályozó hatóságok kedden felszólították az Apple-t, hogy állítsa le az iPhone 12 készülék értékesítését, mivel az túl sok elektromágneses sugárzást bocsát ki.

 

 

A rádiófrekvenciákat szabályozó francia ügynökség, az ANFR szerint a tesztek megállapították, hogy az iPhone 12-es modell a megengedettnél több elektromágneses hullámot bocsát ki, amelyek a szervezetben való elnyelésre hajlamosak. Ráadásul nem ez mostanában az első probléma az Apple telefonjaival. Elég arra gondolni, mi történik a 13-as mini-modellekkel.

Az ANFR közölte, hogy „felszólította az Apple-t, hogy szeptember 12-től távolítsa el az iPhone 12 készüléket a francia piacról, mivel a modell túllépte a test által elnyelt elektromágneses hullámok határértékét”.

Az ANFR szerint az akkreditált laboratóriumok 5,74 watt/kilogramm elektromágneses energia test általi elnyelését állapították meg a telefon kézben tartását vagy zsebben tartását szimuláló tesztek során. Az európai szabvány szerint az ilyen tesztek során 4,0 watt/kilogramm a fajlagos abszorpciós ráta.

„A már eladott telefonok tekintetében az Apple-nek a legrövidebb időn belül korrekciós intézkedéseket kell hoznia, hogy az érintett telefonok megfeleljenek a követelményeknek” – áll az ANFR honlapján közzétett közleményben. „Ellenkező esetben az Apple kénytelen lesz visszahívni őket„.

Az ANFR megjegyezte, hogy az öt centiméteres távolságban elnyelt elektromágneses sugárzást mérő tesztek megfeleltek a 2,0 watt/kilogramm határértéknek. Az ANFR közölte, hogy ügynökei szerdától kezdve ellenőrzik, hogy az iPhone 12 modelleket már nem kínálják eladásra Franciaországban. Az AFP megkeresésére az Apple nem nyilatkozott azonnal.

Számos ország szabályozó hatóságai korlátozzák a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzás mennyiségét, hogy megelőzzék a káros egészségügyi hatásokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a honlapján azt állítja, hogy számos tanulmányt követően „nem állapították meg, hogy a mobiltelefon-használat káros egészségügyi hatásokat okozna”. Persze azért jobb félni, mint megijedni…

Forrás: breaking911.com, frandroid.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu