A Far Cry 7 pletykái rossz hírek jelenthetnek egy emlékezetes főgonosz tekintetében

A be nem jelentett Far Cry 7 számtalan pletykának adott otthont az utóbbi időben, az egyik pedig elvileg nem túl jó hír arra nézve, hogy vajon ismét egy kidolgozott, érdekes főgonoszt kapunk-e?

 

A Far Cry 7 az elmúlt hónapban egy sor kiszivárgásnak és pletykának adott otthont, amelyek látszólag felfedik a játék alapvető narratíváját és játékmenetét. 2023 szeptemberében a Far Cry 7 történetének alapvető részletei jelentek meg a neten, lerántva a függönyt a még be nem jelentett címről. Úgy tűnik, a Far Cry 7 új irányba viszi a sorozatot, fejre állítva az elődök forgatókönyvét és narratív formuláját. A cím ellenséges frakciója, a Sons of Truth azonban úgy tűnik, követi a sorozat néhány közelmúltbeli hibáját. Ha ez így van, akkor ez a pletyka a cím játékmenetére fókuszáló pletykák mellett rossz hír lehet a Far Cry 7 főgonoszának.

A Far Cry 7 a hírek szerint a játékos karaktert követi, amint megpróbálja megmenteni családját a Sons of Truth szektától, akik a cím nyitott világának különböző helyszínein tartják fogva családtagjaikat. Ezzel a Far Cry 7 szakít a sorozat közelmúltbeli formulájával, amelyben a játékosokat egy egyedi helyszínre szállítják vagy csapdába ejtik, és arra kényszerítik őket, hogy elmeneküljenek az antagonista csoport elől. Sokkal érdekesebbé teszi a dolgokat, hogy a Far Cry 7 nem lineáris lehet, ami azt jelenti, hogy a rajongók tetszőleges sorrendben üldözhetik és menthetik meg családtagjaikat. A cím azonban egy új, játékon belüli „ketyegő órát” is hozzáad, ami arra kényszeríti a játékosokat, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban mentsék meg családtagjaikat. Ennek elmulasztása a fogságban lévő tagok megölését vagy a befejezés teljes elérhetetlenségét eredményezheti.

A Far Cry címek talán leginkább hihetetlenül emlékezetes gonosztevőikről ismertek. A Far Cry 3 Vaas-a, a Far Cry 4 Pagan Min-je és a Far Cry 5 Joseph Seed-je puszta merészségükkel, kegyetlenségükkel és bájukkal tízszeresére emelik a saját történetüket. Az utóbbi néhány Far Cry-játékból azonban hiányzott ez a bombasztikus minőség, mivel az eredetileg egyetlen, rendkívül kiszámíthatatlan gonosztevőre helyezett hangsúly átváltott olyan cselekményekre, amelyekben a játékos egész kormányokkal vagy messzemenő szektákkal néz szembe. Még Joseph Seed esetében is a szekta és a családja jelenléte fenyegette a Far Cry 5-ben a sorozat egyik legjobb gonosztevőjének rangját.

A Far Cry 7-ben a Sons of Truth-ot körülvevő pletykák egy titokzatos, terrorizáló szektaként írják le őket, amelynek valódi szándékai egyelőre nem ismertek. Ez a leírás bizonyos hasonlóságokat mutat a sorozat újabb címeivel, ami alapján a főgonosz megint ugyanolyan klisés, unalmas karakter lehet. Tekintettel a Far Cry 7 egyéb kiszivárgott részleteire, amelyek a sorozat központi konvencióinak fejlődését mutatják, egy olyan antagonista csoport, mint a Sons of Truth egy megint egy koppintásnak tűnik, amely azzal fenyeget, hogy a főgonosztól veszi el a reflektorfényt, vagy az is ugyanolyan klisés lesz. Ennél is fontosabb, hogy a cím pletykált játékmenete nem sok lehetőséget hagy a Far Cry 7 főgonoszának, hogy a sorozat legjobbjaihoz méltó legyen.

A Far Cry 7 szektája magára vonhatja a reflektorfényt a főgonosz elől, oly módon, hogy a cím új játékmeneti elemei révén a játékos nem nagyon fog rá koncentrálni. A Far Cry 7 játékmenetéről szóló pletykák egy időzített, nem lineáris élményt írnak le, amely a hatékonyságot, a sebességet és a koncentrált felfedezést helyezi előtérbe. Miközben ez a játékmenet továbbfejleszti a sorozat stagnáló modern formuláját, kevés teret hagy egy mély, összefüggő narratíva kialakítására. Emiatt viszont a Far Cry 7 főgonosza nehezen lesz emlékezetes figura.

A Far Cry 7 játékmenetének köszönhetően a főgonosz egy szikla és egy nehéz hely között rekedt. Miközben a cím legújabb funkciói egy stagnáló, rajongók által kedvelt franchise újjáélesztését tűzték ki célul, azzal is fenyegetnek, hogy folytatják a sorozat gonosztevőinek „visszafogottságát”. A Far Cry 7 gonosztevőjének valami igazán egyedit és hatásosat kell nyújtania ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki az új korlátozásokból. Mindezek mellett a Far Cry 7 körüli jelenlegi részletek nem megerősítettek, ami azt jelenti, hogy ezek az információk változhatnak a Ubisoft hivatalos bejelentésével.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu