GTA VI pletykák: erőltethetik a megjelenést; távozhat egy népszerű funkció?!

A legfrissebb GTA VI szivárogtatások tele vannak baljós előjelekkel. Ugyanakkor érdekes találgatásokra is okot adnak a játék egyik pikánsabb aspektusát illetően…

 

 

Utálok rossz hírek hozója lenni, különösen a GTA VI esetében, de lássuk be, nem halad zökkenőmentesen a játék fejlesztése. A korábbi meglepő szivárogtatások, felkavaró hírek, illetve a jelentős késés után most újabb baljóslatú fejleményről kaptunk hírt.

A játék megjelenésének ütemtervének kiszivárgása szerint a fejlesztők a 2024-es ünnepi szezont célozzák meg, és ez a határidő azt jelenti, hogy a főjáték egy részét meg kell vágniuk, hogy ezt az időkeretet tartani tudják.

A kivágott tartalmakat aztán DLC-ként adják majd ki, ami a rajongók szerint joggal jelent komoly veszélyt.

A GTA VI már egy évtizede fejlesztés alatt áll. Ez a gyötrelmes valóság megsemmisítő csapás a rajongók számára, annak ellenére, hogy izgatottak a játék nyújtotta lehetőségek miatt. Bár a grafika a hírek szerint „fényévekkel előrébb jár”, mint a Red Dead Redemption 2, ez nem jelenti azt, hogy mindenki pozitívan áll a következő GTA-részlethez. Egy Redditor tökéletesen összefoglalta, hogy mit gondolunk mindannyian az esetleges megjelenéssel kapcsolatban: „ha végül 13 évet várunk erre a játékra, és nem ez lesz a valaha volt legjobb videójáték” az bizony sokak számára lehet keserű csalódás.

Amikor egy kiszivárgás arra utal, hogy a játék végső fázisát siettetni fogják, hogy megfeleljen valami ostoba ünnepi menetrendnek, az valódi aggodalomra ad okot. Ennek ellenére az ilyen kiszivárogtatásokat nem szabad tényként kezelni. Gyakran előfordul, hogy még a benfentesnek tartott dataminerek sem tévedhetetlenek.

Ezek a tények talán durván hangzanak, de ettől függetlenül igazak; Tez2, azok számára, akik nem ismerik, nem a Rockstar Gamesnek dolgozik, a fő hitvallása a GTA-játékok dataminingje.

Habár a múltban is jó munkát végeztek a titkok felfedezésében, ez a legutóbbi „szivárgás” a legjobb esetben is csak spekuláció. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy mit gondolsz a forrás hitelességéről, ez a DLC-utalás aggasztó. Ahogy az egyik Redditor ékesszólóan fogalmazott: „A k*baszott várakozás erre a játékra már az őrület határát súrolja. Több mint egy évtized telt el, remélem, ez a játék kics*szettül forradalmi lesz.”

 

Románc és szexmunkások a GTA VI-ban?!

 

A legfrissebb pletykák között arról is szó esett, hogy milyen romantikus lehetőségek lesznek a játékban? Illetve, hogy ezek között lesznek-e „az éjszaka hölgyei”, ahogy egy Redditor nevezte őket? A románcrendszerrel kapcsolatos pletykák megerősítik, hogy a két főszereplő passzív vagy romantikus kapcsolatban lehet egymással. Mégis, minden további kiszivárgás zene a fülünknek, különösen, ha egy ilyen dinamikus rendszer lehetővé teszi a nyitottabb játékmenetet.

Konkrét bizonyítékokról egyelőre szó sincs, de úgy tűnik, hogy a szexmunkásokkal való románc továbbra is része lesz a GTA IV etoszának, a Redditen több férfi aggódó kiáltása ellenére.

A szexmunkások a GTA-játékok NPC-listájának alapvető részét képezték, jelenlétük pedig némi realizmust és sötétebb tónust csempészett a játékokba. Függetlenül attól, mit gondolunk a prostitúcióról a való életben, a szexmunkások szerves részét képezik a franchise gazdag tartalmának. Enyhén szólva álszent lépés lenne eltávolítani őket az erkölcsre hivatkozva egy olyan játékból, amely gyakorlatilag egy bűnöző-szimulátor. Ahogy az egyik játékos mondta a témával kapcsolatban, a játékban „férfi és női” szexmunkások is lehetnek majd, ami előremutató lépés lenne.

Aztán ott van a kérdés, hogy a dinamikus románcrendszer az RDR2 becsületkódja alapján fog-e működni? Például ha megcsalsz valakit, negatív visszajelzést kapsz a játékbeli partneredtől. A GTA azonban a lehető legtávolabb áll a becsülettől:

„A GTA egy eltúlzott változata a való világnak. Az a célja, hogy szórakoztató és egy kicsit túlzó legyen” – magyarázza a Redditor Minute-Better, így a becsület alapú rendszerek valószínűtlennek tűnnek.

A játék körül tehát rengeteg a dráma. Ráadásul még közel sincs kész és nem tudjuk, kapnak-e a fejlesztők elég időt a játék tisztességes befejezéséhez. Ha más nem, az vigasztalhat minket, hogy a szex, a romantika és a barátság része lesz az élménynek. Ahogyan vélhetően a grafika és a játékélmény is veri majd az RDR2-őt, amit kíváncsian várunk…

Forrás: Reddit (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu