GTA VI: újabb komoly szivárogtatás – vajon tényleg EKKORA játék lesz?!

Egy friss szivárgás arra utal, hogy a GTA VI 750 GB-os fájlmérettel és 400 óra játékidővel büszkélkedhet majd.

 

 

Lassan két év telt el azóta, hogy a Rockstar Games 2022 februárjában bejelentette, hogy dolgozik a GTA VI-on. Ezt az idő előtti bejelentést a rajongók nemrégiben kárelhárításként kritizálták a mostanra hírhedt játékmenet-szivárgásokkal kapcsolatban.

A Rockstar Games azonban a mai napig nem adott a rajongóknak semmi olyat, amin rágódhatnának, azon kívül, hogy bejelentette, hogy a GTA VI jelenleg is fejlesztés alatt áll.

Ezért leginkább a pletykák és spekulációk állandó áradatára kellett hagyatkoznunk.

A pletykák egy része szerint a játék visszavisz minket az ikonikus, Miami által inspirált Vice City helyszínére. Valamint Dél-Amerika egyes régióiba is eljuthatunk. Nem beszélve arról, hogy állítólag két játszható főszereplő is lesz, Jason és Lucia, akiket a történelmi bűnözőpáros, Bonnie és Clyde ihletett.

A legújabb pletyka azonban szó szerint az eddigi legnagyobb lehet. Aggodalomra ad okot azoknak, akik már most is küzdenek az értékes konzolos tárhelyért. A „GTA 6 News” által megosztott tweetben egy GTA-kiszivárogtató azt állítja, hogy az ikonikus sorozat hatodik számozott része nevetséges 750 GB-os fájlméretet és körülbelül 400 órányi játékidőt igényel majd.

Először is, nincs gondunk a 400 órás játékidővel. Pláne, amíg a játékosokat végig szórakoztatja és leköti. De egy 750 GB-os fájlméret, tényleg? Ha ezek a pletykák igazak, akkor ez hatalmas problémát jelent majd a PC-s és konzolos játékosok számára egyaránt.

A PS5-öt például 825 GB-os SSD belső merevlemezzel hirdetik, de a rendszerfájlok számára alig 158 GB-ot tartanak fenn automatikusan, így a játékosok számára mindössze 667 GB marad.

Nyilvánvaló, hogy a pletykák szerint a GTA VI fájlmérete több mint 80 GB-tal meghaladja ezt a számot. Az Xbox Series X (és Series S Carbon Black modell) esetében valamivel jobb a helyzet. A Series X belső merevlemeze 1 TB-os SSD meghajtóval rendelkezik, amelyből 198 GB a rendszerfájlok számára van fenntartva, így 802 GB marad a játékos számára. Ez azonban a játék telepítése után nem sok minden másnak hagyna helyet.

Sajnos a standard Series S esetében nincs remény, ha a pletykák igazak. Feltéve, hogy a GTA VI egyáltalán megjelenik erre az 512 GB-os SSD merevlemezzel rendelkező mini konzolra. Ezt az esetleges tárolási problémát csak úgy lehet kikerülni, ha a PS5-öshöz további SSD belső tárolót, az Xbox Series X/S-hez pedig SSD bővítőkártyákat vásárolunk.

Mindezek után, mint minden meg nem erősített pletykát és spekulációt, ezeket is vegyük egy csipetnyi sóval, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják.

A kapcsolódó hírek szerint a Rockstar Games anyacége, a Take-Two Interactive azt sugallta, hogy a GTA VI 2025-ben fog megjelenni. Azt is állítják, hogy ez lesz a fejlesztő egyetlen játéka ebben a generációban.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu