Iszonyúan várta ennek a Rockstar-játéknak a remasterjét mindenki és a Rockstar a GTA VI miatt végül törölte azt!

A Rockstar lemondta a régóta várt projektet a GTA 6 javára, állítja egy bennfentes. A Rockstar Games jelenleg csak egy projekttel foglalkozik, és valószínűleg nem túl nagy meglepetés, hogy ez a GTA VI.

 

A Rockstar Games egy bennfentes szerint visszavonta több régóta várt projektjét, hogy teljes mértékben a GTA VI fejlesztésére koncentrálhasson. Bár a GTA VI-t tavaly jelentették be először, hivatalos információkat azóta sem kaptunk, csupán rengeteg gameplay videó szivárgott ki.

A fejlesztőstúdió emellett több olyan projekten is dolgozott, melyek közül több remake és folytatás is volt, de ezek a tervek most háttérbe szorultak a GTA VI monumentális méretei miatt. A döntés érthető, de sokak számára csalódást okoz.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy a GTA IV és a Red Dead Redemption remake-jei is el lettek halasztva, illetve nagy eséllyel törölve. Habár jelenleg létezik egy Red Dead Redemption port Nintendo Switch és PlayStation konzolok számára, sokan úgy gondolják, hogy ez az adaptáció eredetileg teljes értékű remake lett volna.

A bennfentes azt is elárulta, hogy a Rockstar egyik legnagyobb várakozással övezett projektje, a Red Dead Redemption 2 next-gen frissítése, szintén a GTA VI miatt lett félretéve.

A rajongók kiéhezetten várnak egy 60 fps-es frissítésre a PlayStation 5 és az Xbox Series X platformokra, így a hír igazi csapás a közösség számára.

Tez2, a Rockstar egyik ismert bennfentese, megosztotta, hogy a projekt már fejlesztés alatt állt, mielőtt végül törölték volna, mind ezt a GTA VI javára. „Régóta hallottam már a Red Dead Redemption 2 portról, és a Rockstar terveiről egy Enhanced Rockstar Editor kiadására. Most mindet leállították” – mondta.

A rajongók számára talán nem is kell külön említeni, mennyire várnak egy 60 fps-es frissítést a Red Dead Redemption 2-hez, kifejezetten a PlayStation 5 és az Xbox Series X konzolokra. Az a tény, hogy eddig semmilyen hivatalos információ nem érkezett ezzel kapcsolatban, nem csupán óriási csalódás, hanem elszalasztott lehetőség is. Egy ilyen frissítés révén ugyanis a játékok történetének egyik legszebb nyílt világát tehetnénk még lenyűgözőbbé.

Bár biztos vagyok benne, hogy a GTA VI mérföldkő lesz a videojáték-történelemben, jelenleg csak a hiányát érzem annak, hogy Arthur Morgan karakterét 60 fps-ben láthattam volna.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu