American McGee: az Alice-nek vége! [VIDEO]

A játéktervező arra kérte a rajongókat, hogy többet ne zaklassák ezzel a projekttel kapcsolatban.

 

Az American McGee’s Alice 2000-ben, az Alice: Madness Returns pedig 2011-ben jelent meg az Electronic Arts gondozásában. Az utóbbi néhány év során McGee igyekezett, hogy a kiadó beleegyezzen egy harmadik részbe, az Alice: Asylumba, de sem ez, de sem a Kickstarteren tervezett Alice: Otherlands nem jött össze. Februárban egy videóban arra kérte az EA-t a tervező, hogy finanszírozza a projektet, miközben őket nem érdekli a projekt (és övék az IP jogai), áprilisban pedig egy másik videóban közölte, hogy a kiadó érdeklődésének hiánya miatt tovább kell lépni az egészen, majd bejelentette a játékipari, tervezői visszavonulását. Az eddig elvégzett pre-produkciós, fejlesztést megelőző munkálatokat pedig megosztották a közönséggel, így itt elérhető az Alice: Asylum „tervezői könyve”.

„Érzelmileg teljesen összetörtem, hogy a javaslatunkat elutasították. Nem csak azért, mert közösségként és alkotóként olyan sokat fektettünk bele, hanem mert úgy éreztem, hogy olyan elképzelésünk volt, ami nemcsak megvalósítható, de nagyon szép is lett volna,” mondta McGee a videóban, és emellett valamelyest szégyellte magát. Szerinte nem olyan egyszerű az ügy, hogy veszik az Alice a csodaországban tulajdont (mert public domain lett, azaz köztulajdonként be lehet vetni), és abból csinálnak egy nem hivatalos folytatást. Ha ez ennyire egyszerű lenne, már nekilátott volna a kivitelezésnek…

Ezután a mesterséges intelligenciára gondolt lehetséges folytatásként: „Van egy reménysugár azok számára, akik szeretnék látni Alice történetének folytatását, és ez az, hogy a tervezési biblia, a teljes történet, az artwork, az összes fejezet, a fegyverek, az ellenségek, minden, amire szükséged lehet az új játék fejlesztéséhez: mindez megtalálható az általunk készített kézikönyvben. Ez a gondolat néhány ember számára ellentmondásos lesz, de jegyezd meg, amit mondok, néhány év múlva sok embernek lesz értelme. Ez pedig az, hogy a kézikönyv, ahogyan elkészült, tökéletes arra, hogy egy mesterséges intelligencia-rendszerbe tápláljuk, hogy az teljesen felépítse a játékot, amit a könyv felvázol.

Úgy vélem, ha azzal töltöd az idődet, hogy kitalálod, hogyan támaszthatnád fel Alice jövőjét, akkor azt az időt inkább az ilyen [MI-vel kapcsolatos] problémák megoldására fordíthatnád, ahelyett, hogy folyamatosan olyan kérdéseket teszel fel nekem, amelyekre nem tudok válaszolni, és olyan tulajdonságokkal kapcsolatban, amelyek felett nincs befolyásom. És ha csak most kezdesz el gondolkodni azon, hogy milyen módon perelhetnek be vagy juthatsz más módon bajba, ha egy ilyen ötletet követsz, akkor üdvözöllek a klubban. Pontosan így érzem magam minden alkalommal, amikor az interneten az emberek javaslatokat tesznek az Alice és az EA problémájának megoldására. Ha az Alice érdekel, akkor javaslom, hogy keress egy másik közösséget, ahol folytathatod ezeket a beszélgetéseket,” mondta McGee.

Game over.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu