Új elnöke lett az Xboxnak – vajon milyen változásokra számíthatunk?

A Microsoft jelentős változásokat jelent be játékrészlegének vezetésében, amelyek közé tartozik, hogy új elnöke lett az Xboxnak.

 

 

Sarah Bond lett az Xbox új elnöke – derül ki a Microsoft frissen kiszivárgott feljegyzéséből. A kinevezést a konglomerátum játékrészlegének szélesebb körű vezetőségi átrendeződésének részeként jelentették be. Ez Matt Booty-t, a Microsoft Studios vezetőjét is új pozícióba emelte.

2023-ban a Microsoft folytatta agresszív játékipari beruházásait, amelyek közül a legismertebb az Activision Blizzard felvétele az egyre növekvő stúdiócsaládba.

A 68,7 milliárd dolláros tranzakció közelmúltbeli lezárását követően a Microsoft immár három önálló játékkiadói ágat működtet: Activision Blizzard, ZeniMax Media és Xbox Game Studios.

Az Activision Blizzard nagyszabású felvásárlása már lezajlott. A konglomerátum most a játékrészleg C-suite-jának felrázásához látott hozzá. Kezdve az Xbox vállalati alelnökének, Sarah Bondnak az elnöki pozícióba való emelésével. Matt Booty, aki korábban a Microsoft Studios-t vezette, ugyanezen vezetőségi átalakítás részeként a játéktartalmak és stúdiók elnökévé lépett elő. Mindketten közvetlenül Phil Spencernek, a Microsoft játékipari vezérigazgatójának fognak jelenteni. Ez Spencer belső feljegyzéséből derült ki, amelyet a The Verge szerzett meg.

Spencer azt is nyilvánosságra hozta, hogy a Microsoft marketingvezetője, Chris Capossela 32 év után távozik a vállalat éléről, és helyére Takeshi Numoto, egy másik 26 éves Microsoft-veterán érkezik.

Továbbá a Microsoft vállalati alelnöke, Yusuf Mehdi ügyvezető alelnökké lépett elő. A pozíciót a szokásos fogyasztói CMO feladatkör mellett tölti majd be. A Microsoft Ami Silverman által vezetett fogyasztói értékesítési szervezete ugyanezen átszervezés részeként összevonásra kerül a vállalat játékrészlegével. Spencer kifejtette, hogy ennek a csapatnak az lesz a feladata, hogy új közönséget találjon és átalakítsa az Xbox játékeladásokat világszerte.

Végezetül a Microsoft vállalati alelnöke, Dave McCarthy-t, az Xbox Game Player Services alelnökét választották a Microsoft Gaming új CMO-jának. Bond kinevezése az Xbox elnökévé a potenciálisan legjelentősebb változásnak hangzik.

Már csak azért is, mert az Xbox Creator Experience és Ecosystem korábbi vezetőjének feladata mostantól a vállalatnál folyó összes játékplatformos munka felügyelete lesz, beleértve a hardveres kutatást és fejlesztést is.

Ezek a vezetői változások egy olyan időszakban történnek, amikor a Microsoft játékrészlege erősebb, mint valaha. A vállalat legutóbbi pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy az Xbox Game Pass a Starfieldnek köszönhetően nemrég új előfizetési mérföldkövet ért el. Míg a teljes játéküzletág 9%-os bevételnövekedést könyvelhetett el a 2024-es pénzügyi év első negyedévében. A növekedés nagyrészt az új játékmegjelenéseknek és az Xbox Game Pass előfizetéseknek köszönhető. Ezeknek sikerült ellensúlyozniuk a konzoleladások 7%-os éves visszaesését.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu