A Legendás állatok rendezője elárulja, hogy tényleg megszűnik-e a franchise

MOZI HÍREK – A Legendás állatok filmek siralmas bevételi eredményei megkérdőjelezték a franchise jövőjét, de David Yates rendező tisztázta a dolgokat.

 

Ahogy J.K. Rowling ellentmondásos nézetei bemocskolják a márkáját, még a nosztalgikus rajongók is kezdik elveszíteni az érdeklődésüket a franchise iránt, és a szünet lehet a legjobb megoldás. Mivel a Legendás állatok: Dumbledore titkai óta a kasszasikerek miatt sokan megkérdőjelezték a franchise jövőjét. Most egy rendező megjegyzéseinek köszönhetően a nézők végre választ kaphatnak.

Amikor a Harry Potter-előzményfilm létrejött, egy egyszerű film volt egy Hufflepuffról, aki szereti az állatokat. A hírhedten ellentmondásos J.K. Rowling kiegészítő szövege alapján készült Newt Scamander (Eddie Redmayne) az eredeti filmben azzal töltötte az idejét, hogy csínytevésekbe keveredett, és szó szerint megállított egy boszorkányüldözést. A Warner Bros. akkor egy ötfilmes tervvel büszkélkedett, ami a harmadik rész után jelentősen megtorpant.

A produkciós cég hallgatásával a Legendás állatok franchise a levegőben lóg. De most valaki, akinek van belső infója, tisztázni tud valamit. „A Beasts-szel egy percre minden csak parkol” – közvetítette Yates rendező az Inside Total Film podcastben. „Eljutottunk [a harmadik film, a 2020-as Fantastic Beasts: Dumbledore titkai] végére, és mindannyian nagyon büszkék vagyunk arra a filmre, és amikor kikerült a világba, egyszerűen szükségünk volt egyfajta megállásra, szünetre és nyugalomra”.

Yates hosszú karriert futott be a Harry Potter-univerzumban, ami végül Newt kalandjaiba torkollott. A rendező sokáig fenntartotta büszkeségét a munkájára, de egy másik nézőpontot is kínált. Rowling volt az, aki felvetette a Legendás állatok ötfilmes ötletét, a többi érintett legnagyobb megdöbbenésére. De azt is lehet mondani, hogy ez a gyorsított terv elhamarkodott volt, és lehet, hogy ez volt az a pont, ahol a Legendás állatok franchise rosszul sült el. Nem is beszélve a szerző ellentmondásos nézeteiről.

A Legendás állatok könyve egy vékony kötet, ami az, aminek mondja magát – egy szöveg a szörnyekről. Ezt kibővíteni egy filmre, nem is beszélve az ötről, nagy vállalkozás. Hasonlóan ahhoz, ahogyan az egyetlen Hobbit-könyvet három filmre adaptálják, ezek a filmek néha elveszíthetik a cselekmény fonalát. Valószínűleg ez inspirálta a Dumbledore (Jude Law) és Grindelwald (Mads Mikkelsen) drámájában való elmélyülést, még akkor is, ha ezeknek a filmeknek Newt történetéről kellene szólniuk. A Dumbledore titkai végén a két nagyhatalmú varázsló összecsap egymással, de nincs szigorú befejezés. Az ijesztő Harry Potter-gonosz Grindelwald megússza, hogy máskor is harcolhasson. Ez a cselekmény függőben marad, de valószínűleg így a legjobb.

Ahogy Rowling márkája egyre inkább megkopik, még a nosztalgikus rajongók is kezdik elveszíteni az érdeklődésüket. Végső soron a nézők tudják, hol végződik Grindelwald élete, és nincs sok titok, amit fel kellene fedezni, hogy elkezdhessük. A Legendás állatok franchise olyan irányba futott, amire sosem volt hivatott, és egy kis szusszanásnyi szünetet tartani a legjobb.

A Legendás állatok és megfigyelésük az HBO Maxon streamelhető.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu