A Trónok harca Cersei színésznője egy frappáns alternatív finálé ötletet osztott meg!

MOZI HÍREK – Lena Headey megosztja egy izgalmas alternatív befejezési ötletét, hogyan végződhetett volna a Game of Thrones az ő ikonikus karaktere, Cersei Lannister számára.

 

A Game of Thrones színésznője, Lena Heady megoszt egy izgalmas alternatív ötletet, hogyan végződhetett volna a sorozat Cersei Lannister számára. Headey Cersei szerepében nyújtott alakítása a népszerű sorozat egyik legkövetkezetesebben dicsért eleme volt. Az utolsó évaddal kapcsolatban az egyik leggyakoribb kritika az, hogy alulhasznosított volt, és hogy a befejezése nem volt eléggé meggyőző. Az Arya Starkkal vagy Daenerys Targaryennel való hőn áhított közvetlen összecsapás helyett Cersei és Jaime Lannister a Vörös Vár lezuhanó romjai által haltak meg a királyföldvári csata során.

A The Hollywood Reporternek adott interjújában Headeyt arról kérdezték, hogy gondolt-e már arra, milyen lenne az ideális befejezés a Trónok harca Cersei számára. A színésznő megosztott egy alternatív befejezést, amelyet az Arya-t alakító Maisie Williamsszel beszélt meg, egy olyan befejezést, amely betetőzné Cersei történetét, a Jaime-mal való kapcsolatát és Arya régi vágyát, hogy megölje a Lannister királynőt. Headey kommentárjait alább olvashatjátok:

Azt hiszem, mindannyian így voltunk vele, hogy őszinte legyek, mert az ember elkezdi megpróbálni maga megírni a történetet. És [Arya Stark színésznője, Maisie Williams] és én egy Cersei és Arya leszámolásról fantáziáltunk; arról, hogy ő Jaime-ként tér vissza. Ez volt az álmunk. De ők másképp döntöttek.

 

Jól működött volna Headey ötlete?

 

Headey ötlete meggyőző, ami vitathatatlanul pozitívabb befejezés Cersei és Jaime számára. Visszakapcsolódik a karakter tetteihez az 1. évadban, és a szerepéhez, amit a Stark-ház elárulásában játszott, és ahhoz, hogy Ned Starkot a fia, Joffrey Baratheon parancsára kivégezték. Bár nagyban meggyengítette a Stark-házat, soha nem találta meg Aryát, és költői igazságszolgáltatásnak tűnne, ha Arya lenne az, aki megöli őt. Ha Arya Jaime arcát viselné, az még jobb lenne, hiszen Cersei Jaime iránti bizalma és szeretete is része lenne a vesztének.

Ez a befejezés azt jelentené, hogy Cersei korábbi döntései és kapcsolatai közvetlenebb hatással voltak a halálára. Jaime számára is jobb lenne, mivel ez azt jelentené, hogy még mindig szerepet játszhatna a történetének befejezésében anélkül, hogy ténylegesen újra össze kellene jönnie a nővérével. A Trónok harca 8. évadának másik gyakori kritikája, hogy Jaime kifizetődő jellemfejlődése háttérbe szorult, amikor elhagyta Tarth Brienne-t, és helyette úgy döntött, hogy újra egyesül és meghal Cersei-vel. Arya, aki Jaime-ra hasonlító arcot visel, azt jelenti, hogy még mindig hatással lehet a nővére végére anélkül, hogy aláásná a karakterfejlődését.

Cersei még mindig Arya listáján van, és az Arctalan Emberekkel való edzéssel töltött idő között ez a befejezés Arya útjának kielégítő betetőzéseként is felfogható. Az egyetlen probléma az, hogy ez azt jelenti, hogy Arya úgy fejezte volna be a sorozatot, hogy a halált választotta volna az élet helyett. Egy dolog, amit a 8. évad jól csinál, az az, hogy Arya az életet választja ahelyett, hogy meghalna, hogy potenciálisan megölje Cersei-t. Az, hogy meghozza ezt a döntést, és felfedezi a feltérképezetlen világot, ami Westerostól nyugatra van, olyan kielégítő befejezés számára, ami nem működött volna Headey Game of Thrones-jának befejezésével.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu