Counter-Strike 2: NFT-k? A Valve őszinte válasza!

Gabe Newellék nem kertelnek: nyíltan kimondja a Valve, hogy lesznek-e NFT-k az egy hónapban megjelent játékban, avagy sem.

 

A PCGamernek lehetősége volt rákérdezni a fejlesztőknél arra, hogy terveznek-e NFT-ket a játékba, ami kifejezetten furcsa lenne, ugyanis a játékosok többsége nem kér a technológiából, ugyanis sokan szkeptikusak a web3-mal, illetve a cryptóval kapcsolatban. Az NFT-k esetében több céget is láttunk próbálkozni: főleg a Ubisoft és a Square Enix cuppant rá az első adandó alkalommal, és a francia kiadónak saját NFT-s piactere is volt, ami amilyen gyorsan jött, úgy meg is bukott!

A Counter-Strike 2-nek is meglenne az esélye az NFT-zésre, de legalább a Valve tartotta a szavát: a játékosok eszköztára és a fegyvereik skinjei átvándoroltak a CS:GO-ból (Counter-Strike: Global Offensive) a Counter-Strike 2-be. „A fejlesztés kezdetétől fogva tudtuk, hogy a CS2 végül a CS:GO-t fogja helyettesíteni, és biztosítani akartuk, hogy a játékosok a lehető legtöbb CS:GO-s képességüket és tárgyukat megőrizhessék. Ezért már a folyamat korai szakaszában elkezdtük a munkát, hogy a CS:GO összes fegyverét, matricáját, karakterét és zenéjét támogassuk a CS2-ben.

Nem volt triviális kihívás a régebbi tárgyaknak az új játék kinézetébe és hangulatába való beillesztése, de tudtuk, hogy ez a funkció nagyon fontos lesz a játékosok számára. Számunkra a tárgyak előrehozása csak a vásárlóközpontú módja annak, hogy hidat verjünk egy játék és annak utódja között. Néha az emberek az NFT-kről a Counter-Strike-elemek kapcsán beszélnek, de őszintén szólva nem tudunk eleget az NFT-kről ahhoz, hogy beleszóljunk ebbe a beszélgetésbe. Mi csak megpróbáljuk a lehető legjobb döntéseket meghozni azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyek a játékosainkat érdeklik,” mondták a Valve fejlesztői.

A cég nem nagyon mondhatja ki, hogy az NFT-ket úgy ahogy van, de el kell felejteni, de ennél finomabban nem tudtak volna negatív, elítélő módon nyilatkozni róluk, és ebből adódóan csak és kizárólag akkor foglalkoznának ilyesmivel, ha a játékosok túlnyomó többséget ezt igényelné… de jelenleg erről szó sincs.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu