Így néz ki „meztelenül” a Lenovo Legion Go!

TECH HÍREK – Egy szivárgásnak köszönhetően láthatjuk, hogy a Lenovo handheld PC-je miképp fest szétszedve.

 

A Lenovo Legion Go specifikációit már jó ideje tudjuk, de az biztos, hogy már volt előtte is egy olyan készülék, amelyben AMD Ryzen Z1 APU (egy áramkörre integrált processzor és grafikus chip) található, és ebből adódóan az Asus ROG Ally tekinthető „a hordozható légió” közvetlen vetélytársának. Egy kínai videómegosztón, a Bilibilin láthatjuk a népszerű hardveres szivárogtató, Golden Pig Upgrade jóvoltából a szétszedett handheld PC-t, de képek alapján enélkül is megvizsgálhatjuk például a hűtési megoldást is.

A mainstream handheld PC-khez hasonló belsőségekkel bír a Lenovo terméke, ám a hűtési rendszer sokkal kompaktabb, és az Asus masinájához képest is sokkal inkább látható, hogy mennyire egyszerűbb megoldást választott a kínai cég. A Legion Go ugyanis csak egy ventilátort használ a hő kivezetéséhez, míg a ROG Ally kettőt. A hűtőborda alumínium pengés, és egy rézcsövet használ, míg az Asus esetében két rézcsövet és egyrezes alaplemezt találhatunk (és eleinte túlmelegedési problémák is voltak, de az Asus a firmware frissítésével ezt meg tudta oldani).

A korai tesztek alapján a Lenovo Legion Go hőmérsékleti eredményei azonosak az Asus ROG Ally-éval, miközben ugyanazt a TDP-t (fogyasztást) használja a játékok során, így errefelé is adódhatnak bajok. Az akkumulátor 49,2 Wh-s, és a készülékhez képest jelentős méretű. Az AMD Z1 Extreme APU-ját láthatjuk a szétszedett masinában, ami emellett 16 GB LPDDR5X-7200-es memóriát tartalmaz, egy maximum 1 TB-s PCIe Gen4-es NVMe SSD-t, és egy microSD-nyíláson keresztül még 2 TB tárhelyet pakolhatunk bele. A készülék felépítése jónak tűnik, de termetes, igaz, a kijelzője is jobb… de az első játékosok visszajelzései milyenek lesznek?

Az Egyesült Államokban november elsejétől lesz kapható a Lenovo Legion Go. Az 512 GB-s modellért minimum 700, a 1 TB-s verzióért 750, a 2 TB-sért pedig 800 dollárt kérnek el, így errefelé 280/300/320 ezer forint alatt ne is keressük…

Forrás: WCCFTech

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu