Xbox Game Pass: egy PlayStation-exkluzív klasszikus és sok más játék érkezik novemberben, de van rossz hír is…

A Private Division megerősítette egyik 2022-es játékának Xbox megjelenési dátumát, és az Xbox Game Pass-ra érkezik a sikerjáték.

 

 

A 2022-es év jól sikerült játéka, a Rollerdrome, amely eddig csak PC-n, PS4-en és PS5-ön volt elérhető, november 28-án Xbox Game Pass játékként debütál az Xbox Series X/S sorozatban. 2022 hihetetlen év volt a fejlesztő Roll7 és a kiadó Private Division számára.

Együtt adták ki a tavalyi év két legmagasabbra értékelt új játékmegjelenését, az OlliOlli World és a Rollerdrome is magas pontszámokat kapott a kritikusoktól.

A Rollerdrome a görkorcsolyázást kombinálja a lövöldözéssel. A díjnyertes játékot, amelyet egyedi alapfeltevéséről és cel-shaded művészeti stílusáról ismertek, gyakran emlegetik a 2022-es év egyik meglepetéssikereként. A Rollerdrome több mint egy évig PlayStation-konzol exkluzív volt. A játékosok csak PC-n vagy PlayStationön játszhattak vele. Ám hamarosan az Xbox-rajongók is megnézhetik, mi ez a nagy felhajtás.

A bejelentést a Private Division tette a Twitteren, akik azt is megerősítették, hogy a PC-s játékosok is játszhatnak majd a Game Passon keresztül november 28-tól.

 

Xbox Game Pass 2023 novemberétől:

  • Thirsty Suitors (Cloud/Konzolok/PC) – november 2.
  • Football Manager 2024 (PC) – november 6.
  • Football Manager 2024 konzol (Cloud/Konzolok/PC) – november 6.
  • Dungeons 4 (Cloud/Konzolok/PC) – november 9.
  • Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name (Cloud/Konzol/PC) – november 9.
  • Wild Hearts (Cloud/Konzolok/PC) – november 9. (csak EA Play/Xbox Game Pass Ultimate)
  • Spirittea (Cloud/Konzol/PC) – november 13.
  • Coral Island (Cloud és Xbox Series X) – november 14.
  • Persona 5 Tactica (Cloud/Konzolok/PC) – november 17.
  • Rollerdrome (Cloud/Konzolok/PC) – november 28.

 

A Rollerdrome megerősítése az Xbox Game Pass-hoz azt jelenti, hogy 2023 novemberének második fele kezd formát ölteni. Már, ami a Microsoft előfizetéses szolgáltatásának új játékait illeti. Korábban megerősítették, hogy a Persona 5 Tactica november 17-én érkezik a Game Passra. Egyelőre a Persona 5 Tactica és a Rollerdrome az a két játék, amelyet megerősítettek 2023 novemberének második felére. Ám a rajongók néhány héten belül további bejelentésekre számíthatnak.

A Microsoft egyelőre a 2023 novemberének első felében érkező új Game Pass játékokra helyezi a hangsúlyt. Nyolc játékot erősítettek meg erre a periódusra. Közülük a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name első napi megjelenés. A Game Pass a Starfield szeptemberi megjelenése óta az első napon érkező játékok sorát vonultatja fel. Úgy tűnik, hogy az előfizetéses szolgáltatás nem lassít. Izgalmas lesz látni, hogy az új évben is erősen tudja-e tartani a lendületét.

 

Novemberi távozó játékok az Xbox Game Pass szolgáltatásáról

 

Az Xbox Game Pass hét játékot veszít november 15-én. Köztük olyan címeket, mint a Coffee Talk, a Ghost Song és a Football Manager 2023.

A Game Pass ma öt játékot veszít el: Gunfire Reborn, Kill It With Fire, Persona 5 Royal, Signalis és Solasta: Crown of the Magister.

Ezek közül nyilván a Persona 5 Royal a legnagyobb cím, és furcsa, hogy a Microsoft pont a Persona 5 Tactica érkezése előtt távolítja el, amely november 17-én, az első napon kerül a szolgáltatásba.

Most bejelentették, hogy további hét cím távozik november 15-én: Coffee Talk, Exapunks, Ghost Song, Gungrave G.O.R.E, Football Manager 2023, Lapin és Townscaper. A Coffee Talk egy hangulatos, az emberek problémáinak meghallgatásáról szóló játék. Elég pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól. A Ghost Song egy jó Metroidvania hátborzongató hangulattal és titokzatos történettel. Eltávolítása nagy veszteség lesz a műfaj rajongói számára. Tekintve, hogy jelenleg nem sok Metroidvania cím van a katalógusban. Egy másik népszerű játék, amely távozik, a Football Manager 2023. A rajongóknak azonban nem kell szomorkodniuk emiatt, hiszen a Football Manager 2024 november 6-án kerül a katalógusba.

 

Az Xbox Game Pass-t november 15-én elhagyó játékok:

  • Coffee Talk (Cloud, PC, konzol)
  • Exapunks (PC)
  • Ghost Song (Cloud, PC, konzol)
  • Gungrave G.O.R.E (Cloud, PC, konzol)
  • Football Manager 2023 (Cloud, PC, konzol)
  • Lapin (Cloud, PC, konzol)
  • Townscaper (Cloud, PC, konzol)

 

A kizárólag PC-re készülő Exapunks szintén elhagyja a Game Pass-t. A játék egy puzzle-hackelős cím, amely a Steamen remek kritikákat kapott. A Gungrave G.O.R.E. viszont egy harmadik személyű lövöldözős játék, ami nem kapott túl jó kritikai fogadtatást. Mindkét játék nagyban különbözik a Lapintól, amely egy nagyon aranyos puzzle-platformer. Ebben a játékos egy nyúl szerepében játszik, aki elhagyja az otthonát. Végül a Townscaper egy különleges, rendkívül hangulatos szigetváros-építő játék egyedi látványvilággal. A Game Passból távozó összes játék különleges kedvezményt kap. Így a játékosok alacsonyabb áron vásárolhatják meg őket, hogy megtarthassák, ha akarják.

Forrás: Xbox.com, Pure Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu