Silent Hill: Ascension – Olyat szóltak be a gamerek a mikrotranzakció miatt, hogy a fal adta a másikat!

A Silent Hill: Ascension kvázi-interaktív sorozatként való debütálása ellenére a benne jelen lévő mikrotranzakciók aggodalmat keltettek a játékosok között, ami a játékélmény pay-to-win jellegűvé válását eredményezheti. A játékosok közösségi döntéseken keresztül formálhatják a történetet, melyet az Influence Pointok elköltése befolyásolhat, ezzel a rendszerrel azonban felmerült a gyanú, hogy az előnyök megvásárlása elkerülhetetlenné válik.

 

A Silent Hill: Ascension, bár úgy tűnik, interaktív sorozatként funkcionál, tartalmaz mikrotranzakciókat, amelyek révén a játékélmény előnyökkel fizetőknek kedvezővé válhat. A játék, melyet játékosok döntései irányítanak, azonban most konfrontálódik a pay-to-win modell árnyékával. A 19,99 dollár értékű, november 14-ig elérhető Founder’s Pack, melyet Season Pass is kiegészít, kizárólagos tartalmakat kínál, ezzel fokozva az aggodalmakat, hogy a történetet pénzzel befolyásolják. A közönség fórumokon és közösségi médián fejezte ki elégedetlenségét a Konami lépéseivel szemben, amelyek véleményük szerint a játékintegritást fenyegetik.

A Silent Hill: Ascension megjelenése óta aggodalmakat váltott ki a mikrotranzakciók miatt, mivel ezek a játék pay-to-win irányba való elmozdulását sejtetik. Az interaktív sorozat, epizódos formában kínálva a történetet, a közönségnek lehetőséget ad, hogy az Influence Pointok felhasználásával döntsön a karakterek sorsáról, ezáltal felvetve az előnyök vásárlásának kérdését. A november 14-ig kapható, 19,99 dolláros Founder’s Pack, amely Season Passt is tartalmaz, emellett többlet IP-t kínál, ami a fizető játékosoknak nagyobb befolyást biztosít a történet alakításában. A játékosközösség hangot adott nemtetszésének a Konami döntése ellen, ami szerintük ellentétes a fair play szellemével.

A Konami úgy tűnik, egy innovatív ötletet is képes volt aláásni azzal, hogy a Silent Hill: Ascension mikrotranzakciós rendszerével bevételi forrást teremtett. A Genvid Interactive vezérigazgatója, Jacob Navok a Polygonnak elmondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy pénzzel teljesen átvehető az uralom a játék felett, de a rajongók nem fogadták jól ezt a hírt. Sokan a Reddit és más online platformokon adtak hangot elégedetlenségüknek.

Néhány játékos rámutatott, hogy a sorozat alapvető eleme, a szavazás a végkimenetelre, devalválódik a digitális pénz bevezetésével. Mások szerint az EA-t eddig mikrotranzakciók királyának tartották, tévedésükre rávilágítva. Harmadik felhasználók alternatívákat javasoltak a Konaminak a pénzszerzési stratégiák helyett. Voltak olyan csalódott rajongók is, akik a közelgő Silent Hill 2 remake kapcsán már nem sok jóra számítanak, bár ez túlzásnak tűnik, mivel a játékot a horror műfajban jártas lengyel Bloober Team fejleszti.

A Redditen is pesszimista hangulat uralkodik. Jelentések szerint a játékosok sokat vártak, de a Konami csak egy több hibával terhelt epizódot adott ki. A QTE-k akadoztak, a történet gyenge volt, az animációk pedig nem ütöttek megfelelő színvonalat, így úgy tűnik, a Silent Hill visszatérésének nagy pillanata még várat magára.

Közben Navok egy részletesebb közleményt is küldött az IGN-nek, hangsúlyozva, hogy a pay-to-win vádak alaptalanok. Kijelentette, hogy minden tartalom és döntési lehetőség díjmentes, semmilyen videótartalmat nem korlátoznak fizetési fal mögé, és ahogy haladnak a napok, úgy bővül a kínált fejtörők és videók száma, tehát tíz napon belül tíz különböző feladat lesz elérhető. A cégvezér szerint egy közösségi alapú terméket alkotnak, ahol az IP-csomagokat szándékosan kisebb méretben tartják, hogy a kozmetikai elemek kerüljenek előtérbe, és senki se tudja egyoldalúan befolyásolni az eseményeket.

Navok véleménye szerint ez az ingyenes, fokozatosan bővülő tartalmakat kínáló modell sokkal előnyösebb, mint a fix árú termékek, melyek minden játékelemet a fizetéshez kötnek, és ezáltal nem érik el azt a nagy létszámú közönséget, amivel már rendelkeznek. Nem biztos, hogy ez megnyugtatja a játékosokat, de mivel még számos epizód áll a Silent Hill: Ascension előtt, izgalmas lesz megfigyelni, hogy alakul a folytatás.

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu