Snapdragon processzort használ a PlayStation Portal

A felettébb érthetetlen állapotban kiadott, és többnyire feleslegesnek tűnő PlayStation Portal lassan a belsőségeivel kapcsolatban is mindent megmutat magáról.

 

A platformot (még ennek is nehezen lehet hívni, mert jelen állapotában nem több egy kijelzővel megfejelt DualSense kontrollernél, amit csak Remote Playre használhatunk…) már több mint egy hete, hogy piacra dobta a Sony. Mivel nyílt forráskódú szoftverlicenszről van szó, az 1.00, az 1.01 és a 2.0.0 verziószámú operációs rendszer-kód forráskódját a „kék” cég közzétette. Ezzel lehetőség lesz moddolni a rendszert, és a kódból meg lehet tudni, hogy a PlayStation Portal processzora pontosan milyen is lehet.

A Twitteren @emuonpsp arról írt, hogy a PlayStation Portalban található processzor a Snapdragon 680-as. Ez viszont szembe megy a múlt heti hardveres szétbontós videóbal, amiből inkább a Snapdragon 662-re következtethettünk. Lehet, hogy a firmware tévesen tünteti fel a komponenset, de a memóriatípusból utalva inkább a 680-as verzió tűnik a megfelelő processzornak, ugyanis a hardverben LPDDR4X RAM van 4266 megahertzes órajellel. A Snapdragon 662-es esetében ez nem lenne támogatott.

A processzor a TSMC 6 nanométeres folyamatával jött létre, szóval nem teljesen modern technológiáról van szó, igaz, ezt 2021-ben jelentette be a Qualcomm, így nem egy őskori processzor található a PlayStation Portalban. 4+4 magos megoldás (2,4 GHz-s Kryo 265 Gold – Cortex-A73 + 1,9 GHz-s Kyo 265 Silver – Cortex-A53), és ehhez elvileg egy 1114 MHz-s Adreno 610 GPU társulhat, ha a Wikipedia táblázata nem téved. Lehet, hogy egyedi a chip a gépben (nincs benne mondjuk GPU), de ebből ki lehet következtetni, hogy 2021-es technológia lapul a PlayStation Portalban.

Ennyivel lehetőség lenne a felhőből is futtatni a játékokat (PlayStation Plus Extra/Premium-előfizetéssel), és a Sony már nyíltan kijelentette, hogy technológiailag ennek nem lenne akadálya a PlayStation Portalon. Mégsem így dobta a Sony piacra a kütyüt. Na, ezt már meg sem próbáljuk megfejteni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu