S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl: az ukránok megtörhetetlen lelkét is ábrázolja [VIDEO]

A GSC Game World a PC Gaming Show-n több dologról is beszélt a S.T.A.L.K.E.R. teljes értékű folytatásával kapcsolatban.

 

Először is van két új videó. Az elsőben Stridert láthatjuk, akinek neve biztosan ismerősen cseng a franchise rajongói számára (a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyatban fontos karakter volt). Több utalás is van arra, hogy nem rebootról van szó, hanem az előző játék történeteit folytatja. Aztán a második videóban Yevhen Grygorovych megköszönte a PC Gaming Show-nak a díjat, mert a játék a leginkább várt PC-s játék kategóriában győzedelmeskedett. Szót ejtett az ukrán állapotokról is.

„Ez a játék a legnagyobb és legösszetettebb játék az életünkben. Kezdettől fogva ambiciózus volt, de egy nagy kihívássá fejlődött. Rendkívüli jelentőséggel és mélyen személyes kötődéssel bír számunkra, az elképzelhető legstresszesebb körülmények között készült, beleértve a világjárványt, a háborút, az áttelepülést, a kibertámadásokat, az életveszélyt és még sok mást. Ukrajnában még mindig folyik a háború. Akik jelenleg a frontvonalon harcolnak, köztük a GSC munkatársai is igazi hősök. Nem mindegyiküket képezték ki erre, egyszerűen nem tudtak elfordulni. Már a háború előtt is fontos volt számunkra, de most nemzeti projektként áll, amelynek célja, hogy Ukrajna törhetetlen szellemét közvetítse a világ felé. Ma itt ünnepeljük a győzelmünket, miközben egyúttal hazánk végső győzelmére törekszünk a jövőben. Nagy örömmel ismerem el, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 a fejlesztés utolsó fázisába lépett. A stalker-társak hamarosan újra összejönnek a Zónában. Köszönöm mindenkinek ezt a díjat,” mondta Grygorovych.

A GSC Game Worlddel egy kínai site, a GamerSky interjút készített, és itt a megjelenési időszakról, továbbá a PC-s minimum videókártyáról is szó esett: „A játék végső csiszolása még eltart egy ideig. Szeretnénk a lehető leghamarabb a legmagasabb szinten elindítani a játékunkat. A nyílt világ mérete és összetettsége miatt azonban ezernyi részletet elronthatunk. Megragadjuk az időt a javításra. A termék csiszolva van. Egy játékfejlesztőnek sosincs elég ideje, és nehéz megmondani, mennyire vagyunk közel ahhoz, hogy valóban „befejezzük” a játékot.

Az Xbox Series X verzióban kétféle grafikus mód közül választhatnak a játékosok. A célunk az, hogy teljesítmény módban 60 képkocka/másodperc képfrissítési sebességet érjünk el. Ami azt illeti, hogy ez a frame rate milyen felbontásnak felel meg, még mindig optimalizáljuk a játékot, és a végleges képernyőspecifikációk még bizonytalanok. A PC-s hardverkövetelmények pedig viszonylag rugalmasak. A minimális konfiguráció, amelyre jelenleg törekszünk, a[z Nvidia GeForce] GTX 1060. Jelenleg a játék futtatható, de a grafika nem biztos, hogy eléri a legmagasabb szintet. A játék jelenleg béta fázisban van, és a megjelenéshez közelebbi időpontban fogjuk bejelenteni a hivatalos hardverkövetelményeket,” mondta az ukrán stúdió.

Az Unreal Engine 5-ön futó S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl 2024 első negyedévében jön Xbox Series-re és PC-re (a Game Passon is fenn lesz), és kb. negyedévnyi Xbox-exkluzivitása van a játéknak.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu