Insomniac-tripla: a feltört stúdiónak tervei és fájljai

Három rövidhírt foglalunk össze az Insomniac Games ügyeivel kapcsolatban.

 

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a stúdió egy ransomware támadás áldozata lett. Akkor a Rhysida nevű csapat azt ígérte, hogy ha a Sony stúdiója nem fizet nekik, közzé fogják tenni a fájlokat. Az Insomniac Games nem fizetett, a Rhysida pedig tartotta a szavát, és közzétett 1,3 millió fájlt, írja a Cyber Daily , így 1,67 terabájtnyi (több mint 1600 gigabájt!) adat jutott fel egy darknet weboldalra. Az ellopott adatok kb. 98%-a már ki is lett adva, és a maradék 2% el lett adva az aukción valaki másnak.

A közösségi felületeken a felhasználók elkezdték végignyálazni a fájlokat, és sok infót és assetet találtak az Insomniac jövőbeli projektjeivel kapcsolatban. Például van egy megállapodásuk a Disney alá tartozó Marvellel, így további licenszelt játékok készülhetnek, de az emberi erőforrási részlegükről is kijutottak dokumentumok, a költségvetések is eljutottak a nyilvánosság elé.

A ResetEra fórumon például azt olvashatjuk, hogy bármelyik PlayStation Studios játék PC portja, amelynek kevesebb mint 30 millió dollár kell a portoláshoz, egy egyszerű emaillal igényelhető. Ebbe a költségvetésbe befért a Ratchet & Clank: Rift Apart is (ezt 81 millóból hozták össze PS5-re; a Marvel’s Spider-Man 2-nek 300 kellett!). A PC-s portok amúgy nem állnak valami jól (erről ma még szó lesz), és közülük a Horizon: Zero Dawn van a legjobb helyzetben a több mint 3 millió eladással. Ezt a God of War és a Days Gone követi. PC-re amúgy a következő Sony-s játk a Horizon: Forbidden West lesz.

A szivárgásból megtudtuk, hogy a stúdió következő játéka NEM a Marvel’s Wolverine lesz, hanem a Marvel’s Venom, ami állítólag 2025 őszén fog megjelenni PlayStation 5-re, és kb. a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales méretéhez hasonló lesz. Három játszható karakter, és a történet felvezeti a Marvel’s Spider-Man 3-at, ami 2028-ban jön (feltehetőleg PlayStation 6-ra), de két részte bonthatják, és esetleg többjátékos komponenssel is rendelkezhet. 2030-ban jöhet az X-Men, amit egy új Ratchet & Clank előzhet meg 2029-ben. Egy új IP 2031-ben és 2032-ben érkezik mindezek után, és ezeket kisebb csapatok vezetik jelenleg. Mindez persze változhat, mert 2023 júliusi keltezésű adatokról van szó…

Forrás: VGC, WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu