Far Cry 7: egy dologban vissza kellene térni a harmadik részhez

Szinte biztos, hogy készül az új Far Cry (ugyanis a Ubisoft egy, lassan két évtizedes IP-jét nem fogja csak úgy leállítani…), csak idő kérdése, hogy be is legyen jelentve.

 

2004-ben jelent meg a franchise első része, és azóta egy AAA nyílt világú FPS lett. A második rész technológiailag kiváló volt, de a 2012-ben kijött harmadik résszel ismét csavart egyet a formulán a francia kiadó, aki ezután több részben is felhasználta a világ térképét, és lassan el is fáradt a formula a Far Cry körül. A Far Cry 3 történetileg is jó volt, de a főgonosz karaktere tette legendássá. (A második részé [The Jackal] is az volt, de róla kiderült, hogy ő az első rész főhőse volt!)

Vaas Montenegro (akit Michael Mando alakított) fantasztikus rosszfiú volt, és ma is sokan emlékezhetnek rá. Erre gyúrt rá úgy a Ubisoft, hogy a későbbi részeknél nagy hangsúlyt fektetett a főgonoszokra, és ennek egyre gyengébb eredménye volt. A Far Cry 4-ben a Troy Baker által megszólaltatott Pagan Min nem volt rossz, és a titkos befejezés, amikor ott maradtunk az ebédlőben, amikor erre kér minket a játék elején, még poénos is volt; a Far Cry 5-ben Greg Bryk Joseph Seednek adta a hangját, de már kevésbé keltette fel magára a figyelmet, és a Giancarlo Espositora épített Antón Castillo a Far Cry 6-ban tovább folytatta a lejtmenetet, mert nem nagyok kapott lehetőséget a tündöklésre…

Vaas karaktere összetett és intenzív volt, és filozófiája eléggé a nihilizmus felé hajlott. Néha eléggé agresszívan cselekedett, tervei pedig lehetetlenek voltak… ezért nem csoda, hogy akár Joker is eszünkbe juthat a Batmanből. (Talán egyfajta kombináció a Jack Nicholson-féle elegancia, és a Heath Ledger-féle őrültség között…?) Talán a Ubisoft túl magasra tette a lécet, és a Far Cry 7-ben állítólag ismét egy csapat ellen kell megküzdenünk, hasonlóan az FC5-ben Seed szektájához… viszont így kockáztatja a Ubisoft, hogy egyikük sem lesz kellően meggyőző.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu