Nintendo Switch 2: „nem lesz forradalmi”, állítja egy neves elemző!

Eközben a japán játékfejlesztők már tűkön ülve várják a japán cég következő generációs hardverét.

 

A Gamesindustry-n olvashatunk több fejlesztő és elemző 2024-es jóslatát. Köztük van a Kantan Games elemzője, Dr. Serkan Toto is, aki régebben azt mondta, hogy a Nintendo Switch kap egy Pro modellt, de a terveket a japán cég végül elvetette. Most inkább azt mondja a veterán elemző, hogy a Switch utódja egy iteráció lesz, nem pedig valami forradalmi (amilyen a Wii volt… és annak kódneve Revolution, azaz forradalom volt!), azaz egy, már ismert formulát fogják finomítani. Magyarul: a Switch utódja nem fog számottevően eltérni a 2017-ben megjelent hybrid platformtól!

„Végre eljött az ideje egy Switch-utódnak, bár mondhatom, hogy egy Pro modell valóban létezett, és bizonyos fejlesztők már dolgoztak a devkittel. Szerintem a következő hardver jövőre [2024] fog megjelenni 400 dollárért. Nagy az esélye, hogy a játékok is drágábbak lesznek majd (70 dollár). A következő rendszer is valószínűleg inkább egy iteráció lesz, mint forradalom. Lehet, hogy a Nintendo hozzáad néhány funkciót a készülékhez, de hasonló lesz a jelenlegi Switchhez. És mivel ott van a Pokémon, ami handheld játékokhoz kötődik, kizárt dolog, hogy a Nintendo a következő nagy dobásánál elhagyja a hordozhatósági funkciót,” mondta Toto.

A Capcomtól Kawada Masao, a Resident Evil 3 Remake rendezője egy japán publikációnak, a 4gamernek azt nyilatkozta, hogy a 2024-es év új indie játékokat és konzolokat hoz magával. Többes szám. Ki is tudjuk találni: a PlayStation 5 Pro-ra, továbbá a Nintendo Switch 2-re gondolt a fejlesztő! Más fejlesztők is izgatottak a Switch-utód iránt, mint például Yasuda Fumihiko, Koei Tecmo, a Rise of the Ronin és a Nioh rendezője. Ogasaware Kenichi (szintén a Koei Tecmotól) viszont meg is nevezte a platformot, és szerinte ez már a figyelem középpontjában áll. Katakata Yusuke (Spike Chunsoft) szintén izgatott a nagy N következő platformja iránt.

Szóval az ipar készül a váltásra.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu