28 évvel később: Danny Boyle új horrorfilmje figyelmen kívül hagyja a második részt

MOZI HÍREK – Danny Boyle közelgő 28 évvel később című filmjéhez a rendező Alex Garlanddal fog össze. A 28 héttel később mellőzése ellenére az új film sikeres lehet.

 

A közelgő 28 évvel később úgy tűnik, hogy újra egyesíti Danny Boyle és Alex Garland kreatív erőit, így gyakorlatilag figyelmen kívül hagy egy korábbi nagyszerű horror folytatást. A 28 héttel később megjelenése előtt, 2002-ben Boyle és Garland 28 nappal később című filmje egy poszt-apokaliptikus horrorfilm volt, amelyben egy Jim nevű férfi ébred fel a kómából, hogy felfedezze, egy gyógyíthatatlan vírus terjedt el az egész Egyesült Királyságban, így az emberek erőszakos, zombiszerű lényekké változnak. A 28 nap múlva című film, amely kiemelkedő színészi alakításairól, lebilincselő feszültségéről és John Murphy lebilincselő zenéjéről híres, minden idők egyik legjobb zombifilmjeként vonult be a történelembe.

Bár a 28 nappal később és a 28 héttel később is zombifilm-klasszikus, a két filmet különböző írók írták, így a két film drasztikusan különbözik egymástól, annak ellenére, hogy a 28 héttel később a 28 nappal később közvetlen folytatása. A hír azonban, hogy Boyle átveszi a 28 évvel később rendezését, Garland pedig a 28 évvel később trilógia mindhárom filmjét megírja, azt sugallja, hogy a filmkészítőknek nagy tervei vannak az alulértékelt zombis franchise-zal. A 28 évvel később izgalmas hírei ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Garland, aki a készülő trilógia mindhárom filmjét írja, azt jelenti, hogy a 28 héttel későbbből megalapozott erőfeszítések figyelmen kívül maradnak.

 

Danny Boyle 28 évvel későbbi visszatérése figyelmen kívül hagyja, hogy a 28 héttel később mennyire jó volt

 

A 2007-es 28 héttel később nem sokkal a 28 nappal később eseményei után játszódik, és Rob Carlyle, Idris Elba és Jeremy Renner a poszt-apokalipszis haragját vészeli át a folytatásban, ami annak ellenére elég jó, hogy nagy cipőben jár. Talán éppen azért, mert Juan Carlos Fresnadillo filmje nem próbálja túlságosan megismételni a 28 nappal később lényegét és sikerét, éppen ezért egy szolid folytatása a 2002-es eredetinek. Ráadásul a 28 héttel később szereplői ugyanolyan meggyőzőek, ha nem még inkább, mint a 28 nappal később szereplői, és az Egyesült Államok hadseregének bevezetése kibővíti annak a helyzetnek a tétjét, amellyel a szereplők szembesülnek.

Mivel azonban Boyle visszatér, hogy a visszatérő író-rendező Garland forgatókönyve alapján megrendezze a közelgő 28 évvel később-t, hihetetlenül kicsi az esélye annak, hogy bármit is megtartanak a 28 héttel később-ből. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy Garlandnak és Boyle-nak már vannak tervei egy új trilógiára, amely remélhetőleg ugyanúgy továbbviszi majd az apokalipszis utáni zombifilmek örökségét, ahogyan a 28 nappal később segített feléleszteni az érdeklődést a 2000-es évek elején. Bár a 28 héttel később valószínűleg észrevétlen marad a készülő 28 évvel később trilógiában, Boyle és Garland visszatérése reményt ébreszt arra, hogy az új filmek mindkét alkotó számára visszatérést jelentenek majd a régi formájukhoz.

 

Danny Boyle még mindig a legjobb választás lehet a 28 évvel későbbre

 

Az, hogy Boyle visszatér a rendezői székbe a 28 évvel későbbért, még mindig a legjobb forgatókönyv, tekintve, hogy milyen jól sikerült a 28 nappal később. Ráadásul Boyle és Garland döntése, hogy a lassan mozgó zombikat gyorsabb lényekre cserélték, miközben a karakterdrámára koncentráltak, jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a 28 nappal később kiérdemelje a zombifilmek klasszikusaként megbecsült hírnevét. Bár a 28 héttel később magával ragadó akciót és az elődjénél vitathatatlanul érdekesebb karaktereket tartalmaz, Boyle és Garland visszatérése a 28 évvel későbbhez még mindig a legjobb választás a franchise jövője szempontjából, hiszen ők értik azt a legjobban, mint bárki más.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu