A méhész nyitóhétvégi bevételei megelőzik Jason Statham egy 2023-as bukott akciófilmjének teljes éves bevételeit

MOZI HÍREK – Jason Statham legújabb filmje, A méhész, magasabb bevételt ért el a hazai mozipénztáraknál a nyitó hétvégén, mint amennyit a 2023-as bukása az egész futamideje alatt.

 

A méhész új lehetőséget teremt Jason Statham számára a mozipénztáraknál. Az új film, melyet a Suicide Squad rendezője, David Ayer vezényelt, Adam Clay (Statham) történetét meséli el, aki egy méhészként dolgozó, korábbi elit csapat tagja. Amikor egy adathalászat következtében öngyilkosságot követ el barátja és szomszédja, Eloise Parker (Phylicia Rashad), Clay egy erőszakos ámokfutásra indul, hogy bosszút álljon az adathalászatot végző korrupt tech cégen, ami kiderül, hogy egy sokkal nagyobb összeesküvés része.

A Deadline szerint A méhész bevételei a nyitó hétvégén várhatóan 16,8 millió dollárt tesznek ki a hazai mozipénztáraknál. Ezenkívül úton van afelé, hogy a Martin Luther King Jr. nap hétvégi négy napján összesen 19,2 millió dollárt termeljen. Ezek a számok azt jelentik, hogy a film már az első hétvégén többet fog hozni, mint Statham előző akciófilmje, a 2023-as Expend4bles, amely összesen 16,7 millió dollárt termelt hazai viszonylatban.

Az R besorolású A méhész jó eredményt ért el a hétvégi mozipénztáraknál, ahol a második helyet szerezte meg az IP-alapú PG-13-as zenés film, a Mean Girls mögött. Ez, valamint a dominanciája Statham legutóbbi franchise-filmjével szemben, jó jel a film jövője szempontjából. Azonban Statham számos sikeres filmjében szerepelt, amelyek összbevételeit az új film nem biztos, hogy eléri, beleértve a hat részes mega-blockbuster Fast & Furious franchise-t is. Nézzük meg Statham öt legutóbbi akciófilmjének nyitó és teljes hazai bevételét A méhésszel összehasonlítva alább:

Összességében úgy tűnik, hogy Statham legutóbbi nem franchise filmjei általában megduplázzák a hazai nyitó bevételüket, ami azt jelenti, hogy A méhész várhatóan körülbelül 33 millió dolláros vagy annál nagyobb összbevételt érhet el hazai viszonylatban. Ez nem tudna versenyezni még egy közepes folytatás, mint a Fast X bevételével sem, amely alulteljesített a hazai mozipénztáraknál. Azonban ez még mindig a legjobb hazai eredmény lenne egy nem folytatásos Statham film esetében a 2018-ban 145,5 millió dollárt hozó The Meg óta.

A méhész kritikái is segíthetnek a filmnek felülmúlni a versenytársait. Ez az első „Friss” értékelés a Rotten Tomatoes-on Statham számára a 2021-es Wrath of Man óta, és ez azóta a legjobb értékelése, ami megegyezik a Certified Fresh akció-vígjátékkal, a Spy-val 2015-ből. Nagyon valószínűtlen, hogy eléri az 50 millió dolláros mérföldkövet, tekintettel korábbi filmjeinek precedensére, de mégis elég magasra emelkedhet ahhoz, hogy elindítsa A méhész franchise-t.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu