[SOP 2024]: Íme a Death Stranding 2 első gameplay trailere – Hideo Kojima új, MGS-stílusú játékot jelentett be! [VIDEO]

A Kojima Productions ideiglenesen PS5-exkluzívnak szánt folytatása, a Death Stranding 2 végre gameplay teasert kapott, míg Hideo Kojima leleplezett egy másik projektet is, ami hasonlóan ígéretes…

 

 

Tetszik vagy sem, köztudott, hogy Hideo Kojima nyughatatlan elme, ha játékfejlesztésről van szó. Nem kétséges, hogy a Death Stranding 2, a következő nagyszabású projektje ugyanolyan megosztó lesz, mint az első. Vajon több és jobb lesz? Nem tudjuk, de amit tudunk, azok a játék új cselekményrészletei. Ráadásul kiderült az ideiglenes PS5-exkluzív játék teljes címe és a megjelenési ablak is!

Persze Kojima új játékának új trailere senkit sem hagy hidegen, hála a japán kreatívnak, aki jól tudja prezentálni a játékai előzeteseit.

Akció, horror, őrület, Norman Reedus és Léa Seydoux visszatérnek szerepeikbe. Ami a legjobb: ez végre egy gameplay bemutató, amelyben egy szamuráj és egy futurisztikus elektromos gitárral hadonászó Troy Baker harca látható. Nyílt világú részek és egy bábu, amely beszél és kíséri a főhőst.

A japán fejlesztő következő játékának időpontjáról már korábban is sok találgatás volt. Bár egyesek 2024 utánra tették, az OD The Game Awards 2023-as bemutatója és Kojima azon szándéka, hogy mindkét játékot párhuzamosan fejleszti, egyértelművé tette, hogy a Death Stranding 2 lesz az első, amelyik megjelenik.

Sajnos azonban, miközben sokan izgatottan vártuk a trailer végét, hogy lássuk a megjelenési dátumot vagy ablakot, a Kojima Productions hivatalos fiókja volt az, amelyik elárulta a meglepetést: a játék 2025-ben érkezik.

Hideo Kojima pályafutását az évek során sokan vitatták már. Most, hogy saját stúdiója van, és nyitott minden olyan kiadó felé, aki szeretne vele dolgozni, mint például a Microsoft az Overdose-zal, várható volt, hogy a 2024 januárjában megjelenő State of Playben való részvétele lenyűgöző lesz.

 

 

Egy megbízható iparági bennfentes kiszivárogtatta a Kojima Productions Death Stranding 2-jének állítólag hivatalos és igencsak furcsa címét...

 

 

PS5 State of Play: kiderült a Death Stranding 2 hivatalos címe

 

A legjobb az egészben, hogy a Death Stranding 2 egy kiszivárgást követően, amely feltételezzük, hogy elrontotta a japánok meglepetését, végre teljes címet kapott. Furcsa volt úgy gondolni egy játékára, hogy azon a 2-esen túl nincs benne valami „különleges”. Íme, itt van. Ahogy a közösségi médiában utaltak rá, On the Beach lesz az új kaland alcíme. Ez kétségtelenül az azonos című filmre utal, ami nyilvánvalóan Hideo Kojima kedvence.

Összefügg a két történet, vagy ez csak egy hommage? Az igazság az, hogy Stanley Kramer 1959-es filmje sok hasonlóságot mutat, különösen környezeti szempontból, a Kojima által létrehozott univerzummal.

 

Hideo Kojima visszatér a gyökereihez az új, MGS-jellegű játékával?

 

A japán rendező legenda a legutóbbi State of Play-en megerősítette, hogy egy új akció/kémkedős játékon dolgozik. Egy új Metal Gear stílusú címről van szó, amit eddig csak Physint néven ismertünk. (Hivatalosan nem lesz az IP része.) A gyártás a Kojima Productions és a Sony együttműködésében zajlik, bár a közeljövőben nem számíthatunk rá.

Az egyik kevés részlet, amit elárultak, hogy már készül, de a Death Stranding 2 megjelenéséig nem fognak vele túl komolyan foglalkozni.

A State of Play során Kojima azt mondta, ez egy új szellemi termék lesz; egy next-gen akció-kémkedős játék. A gyártás a Death Stranding 2 megjelenése után válik komolyabbá a Kojima Productionsnél. Bár nem akart túl sok részletet elárulni, annyit mondott, hogy ez egy olyan játék lesz, amely „a világ leginnovatívabb technológiáját és legjobb fejlesztői tehetségét” fogja egyesíteni. Interaktív, mégis filmszerű játékra számíthatunk.

 

 

Hideo Kojima / Death Stranding 2

 

 

„Ezzel a játékkal reméljük, hogy áttörjük a filmek és a videójátékok közötti határokat” – mondta Hideo Kojima az új projektről.

A Sony a maga részéről megígérte, hogy annyi segítséget nyújt, amennyire csak szükség van. Ilyen értelemben a PlayStationnel közösen fejlesztett játékról van szó.

Mindez nagyon pozitív hír Kojima klasszikus játékainak minden rajongója számára. Ám óvatosnak kell lennünk. Várható, hogy ez a Metal Gear stílusú akció-kémkedős játék még sok-sok évnyi távolságra van. Az első Death Stranding és a folytatás között eltelt öt évet véve viszonyítási alapnak, nehéz lenne elképzelni, hogy ez a játék 2029 előtt megjelenik.

Forrás: X, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu