Resident Evil 9: a Dead Space Remake lehet a Capcom segítségére

Az EA Motive játékából meríthet a japán kiadó (ami feltehetőleg már az új generációs engine-nel, az RE neXt-tel valósítja majd meg a Resident Evil új részét).

 

A Dead Space Remake már több mint egy éve, hogy megjelent, és remekül bizonyította, hogy a 2008 őszén megjelent játék újragondolt változata továbbra is kiváló sci-fi űrhajós horror. Ennek vizualitása jelentősen erősödött, ami az élményre is hatott, de az Intensity Director nevű funkcióval frissnek és innovatívnak tűnt az egész, holott már ismerhettük az eseményeket több mint 14 éve. Ebből a sikerből meríthet a Capcom a Resident Evil 9-hez (amit még mindig nem jelentett be a japán cég).

A Resident Evil viszont nem annyira ijesztő mint amit az első két Dead Space fel tudott anno mutatni. Isaac Clarke nem egy edzett ügynök, hanem csak egy mérnök egy maroknyi segítővel. Menekülésre nincs mód, külső segítség nem nagyon várható. Persze, nem lehet elvárni a Resident Evil 9-től, hogy egy űrhajón játszódjon, de a sötét és jó értelemben vett borzasztó hangulatból lehetne tanulnia. Isaac eközben inkább a Silent Hill narratív filozófiájából vett át több elemet, ugyanis őt tényleg nem lehet egy megállíthatatlan Rambónak nevezni, hanem inkább egy kétségbeesett, ijedt férfi, aki pszichológiailag is küszködik. Ezek az elemek a remake-ben sokkal erősebben felbukkannak a szinkron miatt, így a főhős jóval hihetőbbé válik.

Ebbe az irányba ment valamelyest el a Resident Evil 7: Biohazard Ethan Wintersszel, hiszen ő egy átlagos férfi, aki a feleségét akarja megmenteni. Nem egy titkosügynök (mint Leon S. Kennedy, aki az amerikai elnök lányát hivatott megmenteni a Resident Evil 4-ben), de eközben a Capcom nem ment eléggé mélyre. A Resident Evil 9 a tagadás, a trauma és a bűntudat témáját mélyebben boncolgathatná, és talán a harmadik fejezetben ezúttal nem kellene hatalmas helyszínváltozást sem elkövetni…

Talán a Capcom figyeli az eseményeket.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu