A Steamen csalódást keltő rajtot vett a Suicide Squad: Kill The Justice League!

Egy másik szuperhősös élő szolgáltatásos (live service) játékhoz képest sokkal kevesebb játékosa volt az első nap a Rocksteady új címének…

 

A SteamDB, egy független Steam-adatgyűjtő site szerint a Marvel’s Avengers a Crystal Dynamicstól és az Eidos Montréaltól (utóbbiról nemrég írtuk, hogy közel száz embert küldött el, és állítólag egy Deus Ex is törölve lett) a megjelenése napján 29916 játékost mutathatott fel. Ezzel szemben a Rocksteady alkotása, a Suicide Squad: Kill The Justice League mindössze 13459-et mutathatott fel! Ez még a fele sincs a már meg sem vásárolható Bosszúállók-játék eredményének! És nincs is az a korai hozzáféréses torzítás, mert mindkét cím rendelkezett early access időszakkal.

Ezen talán változtathatott volna, ha a Suicide Squad: Kill The Justice League és a Gotham Knights helyet cserélt volna. A WB Games Montréal játéka ugyanis egy eredeti történetet adott elő, ahol Ra’s Al Ghul legyőzte Batmant, míg a Rocksteady projektje az Arkhamverzumban játszódott (azaz a korábbi Batman: Arkham-játékaikkal azonos világban). A Gotham Knightsból akár létrejöhet egy új franchise, de jelenleg erre nem sok esélyt látunk, és csak egy egyszeri sztori lehet.

Pedig kapcsolódhatott volna az Arkhamverzumhoz, ugyanis a WB Games Montréal korábban a Batman: Arkham Origins fejlesztésével közreműködött benne! A Batman: Arkham Knight befejezésében Bruce Wayne aktiválta a Knightfall-protokollt, amivel úgy tűnt, hogy végzett önmagával, hogy megvédje szeretteit. Ebből következik, hogy logikus lett volna a Gotham Knightsnak folytatnia ezt a vonulatot. Csakhogy a Suicide Squad: Kill The Justice League folytatta, érthetetlenül. Itt egy agymosott Igazság Ligája ellen kell küzdeni, és ennek tagja Batman is, Brainiac agymosása alatt.

Ez jelentős változás volt az Arkham-féle Batmannek (mert ugyanarról a karakterről van szó, amit a Rocksteady korábbi játékaiban láthattunk), és talán ezért is jobb lett volna, ha EZ a játék kapott volna egy teljesen eredeti világot…

Forrás: VGC, SteamDB, GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu