Az amerikai szövetségi kommunikációs bizottság betiltotta az MI-s hangalkotást a gépi hívásoknál!

TECH HÍREK – Az Egyesült Államok szövetségi kommunikációs bizottsága (amit innentől az angol rövidítéseként hívunk: FCC) úgy véli, hogy a káros tevékenységeket elkövetők ellen így új eszközöket kapnak az államok.

 

A mesterséges intelligencia által generált hangok lehetnek jók és rosszak is, és nem mindenki támogatja a technológiát (Ríviai Geralt hangja, Doug Cockle például nem), viszont az nagy kérdés, hogy miképp lehet fellépni a kártékony használattal szemben. Ezt most az FCC megpróbálja azzal, hogy betiltotta a „robothívásokban” (felhív minket egy automata) a mesterséges intelligenciával alkotott hangok használatát…

Ilyesmi az, ha Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hangját használják arra (természetesen az engedélye nélkül…), hogy a demokratákat támogatók ne szavazzanak. (Pedig ez januárban megtörtént, és több mint 20 ezer embert hívtak fel így!) A telefonos csalások természetesen illegálisak, és az FCC szerint az új rendelet kibővíti „azokat a jogi lehetőségeket, amelyeken keresztül az állami bűnüldöző szervek a törvény értelmében felelősségre vonhatják az elkövetőket”.

„A rossz, káros szereplők mesterséges intelligencia által generált hangokat használnak kéretlen robothívásokban, hogy kiszolgáltatott családtagokat zsaroljanak, hírességeket utánozzanak és félretájékoztassák a választókat. Figyelmeztetjük az ilyen robothívások mögött álló csalókat. Az állami főügyészeknek mostantól új eszközeik lesznek az ilyen csalások visszaszorítására és a nyilvánosság védelmének biztosítására a csalástól és a félretájékoztatástól,” mondta Jessica Rosenworcel, az FCC elnöke az új törvény bejelentésekor.

A telefonos fogyasztóvédelmi törvény értelmében 500-1500 dollár bírságot kaphat az elkövető HÍVÁSONKÉNT. Ez elég gyorsan hatalmas összegre duzzadhat, ugyanis tavaly augusztusban az FCC 300 millió dolláros bírságot szabott ki azokra az elkövetőkre, akik három hónap alatt több mint 500 millió (!!!) hívással automatikus garanciával kapcsolatos átveréssel próbálkoztak. Ez másodpercenként (!) 64,3 hívást jelentett!

Az ilyen csalók miatt érthető a szigorúbb szabályozás, és emiatt tényleg jó, ha legalább kísérlet mutatkozik az ez elleni fellépésre, de úgy látjuk, hogy ez talán nem vezet semmire sem.

Forrás: WCCFTech, CNN,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu