68 darab becsempészni próbált iPhone és Apple Watch? Kínában ezért börtön jár!

Egy nő sikertelenül próbált az országba becsempészni az Apple készülékeit.

 

Harminckét Apple Watch, illetve harminchat iPhone – ennyit próbált az elkapott kínai nő becsempészni Kínába, és hiába rejtette el az amerikai cég készülékeit, egy részletes vizsgálat során fény bukkant rájuk. Az ITHome beszámolója szerint a Gongbei-hez tartozó vámőrök kapták el az illetőt, aki a Hong Kong-Zhuhai-Makaó hídon felállított határátkelőhelyen próbált bejutni az országba. A hatvannyolc készüléket a hasára rögzítette a szigetelőszalaggal, és a kép láttán valószínűleg szakértők követték el a „csomagolást”, ugyanis elég szépen becsomagolták a kütyüket.

Ennek a sok masinának kell a hely, de úgy tűnik, hogy hatékonyan el tudta a hölgy helyezni azokat magán, viszont a csempészet során elkapták a vámőrök. Az ITHome beszámolójából nem tudtuk meg, hogy az iPhone-ok és az Apple Watchok milyen modellek pontosan, továbbá a készülékek összértékéről sem esett szó. Ha az iPhone 15 Pro árával számolunk (az Egyesült Államokban ez 1000 dollár), továbbá az Apple Watch Ultra 2-t vesszük példának (800 dollár), a 68 készülék összesen 61532 dollár értékű. Az több mint 22 millió forintnak felel meg, és ezen azért lehetett volna valamennyit keresni a sikeres „szürkeimport” során.

A csempészet minden bizonnyal azért történt, hogy az Apple készülékeit magasabb áron adják el Kínában, ezzel gyors profithoz jutva. Ez persze nem valósult meg, ugyanis a vámőrök lefoglalták a cég termékeit (mi történhetett velük? Csak nem a határőrök tulajdonították el azokat, egyfajta jutalom gyanánt?). Tény, hogy az Apple készülékei nincsenek Kínában betiltva, de az országon belül a Kínai Kommunista Párt nem az amerikai techcég szekerét tolja, hanem a hazai termékeket, így előnyhöz juttatva például a Huawei mobiltelefonjait. (A kormányzat munkásainak betiltották azért az iPhone használatát.)

Azért bele sem merünk gondolni, hogy a hatvannyolc készülék mekkora plusz súlyt helyezett a fülön csípett csempész hátára és derekára.

Forrás: WCCFTech, ITHome

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu