Resident Evil 5 Remake: a Capcom már erre utal a Steamen!

A Capcom megismétli a történelmet, ha pontosan megfigyeljük, hogy mit csinált eddig a Valve digitális felületén.

 

A Resident Evil franchise ismét jó állapotnak örvendhet, ugyanis december 31-ével bezárólag 6,48 millió példányt adtak el a Resident Evil 4 Remake-ből, amivel az IP leggyorsabban fogyó címe lett, viszont a növekvő játékipar miatt ez nem jelent semmit sem. A franchise-ot a Capcom nem csak az új részekkel kívánja életben tartani (készül a Resident Evil 9, ez nem vitás), hanem a remake-ekkel is próbálja ledönteni a közönséget a lábáról.

A Twitteren felbukkant a SteamDB-n látható (általunk meg nem talált) mófodítás, miszerint a Steam adatbázisában az egyik Resident Evil 5 adatcsomag három frissítést is kapott a Resident Evil 4 Remake Gold Edition megjelenése előtt néhány nappal. A módosítások eltávolították a Resident Evil 5 nevét, megjelenési dátumát, illetve az alapjátékot a csomagból. Mivel három év után először nyúlt bele a Capcom, valamilyen bejelentésre készülhet. Ha valóban érkezik a Resident Evil 5 Remake, talán 2026-ban jelenhet meg, a franchise 30. évfordulóján.

Már a Resident Evil 4 Remake Separate Ways DLC-jének vége is utalt ennek a projektnek a létezésére (még Albert Wesker is felbukkan; ő az ötödik rész főgonosza), de ha a Steamen látunk egy módosítást, amit a negyedik résznél is megtett a japán cég, akkor bizakodhatunk. A Resident Evil 4 Remake neve a Steamen simán Resident Evil 4. Úgy különbözteti meg a Capcom az eredetitől, hogy annak Resident Evil 4 (2005) a neve. Ha az ötödik rész eredeti címét átírják Resident Evil 5 (2009)-re, akkor garantált, hogy Chris és Sheva története is felújítást kap az RE neXt (REX) Engine-en.

Pedig az is logikus lenne, ha az első részt újítják fel (a HD Remaster a GameCube verzióból készült, és ma már az is kilóg a sorból), esetleg a Code Veronicához nyúlnak hozzá.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu