Silent Hill 2 Remake: korhatár-besorolást kapott, közeleg a megjelenése?

Dél-Koreában kiértékelték a Bloober Team játékát, úgyhogy valóban a fejlesztés végén tarthat a lengyel stúdió.

 

A Gematsu fedezte fel, hogy a dél-koreai besorolásért felelős bizottság, a GRAC (ami Európában a PEGI lenne, az Egyesült Államokban pedig az ESRB) értékelést adott a 2022-ben bejelentett, de már előtte is pletyka formájában már kiszivárgott Silent Hill 2 Remake-nek. Ebből következik, hogy a Konami nemsokára kiadhatja PlayStation 5-re (illetve később PC-re is) a játékot, mert nem szokás úgy kiértékelni valamit, ha arra még egy évet várnunk kell. Erről a Konami dönt, hogy mikor adja ki, és a japán kiadó a felelős a marketingért is, és emiatt van egy kissé kényelmetlen viszony a Bloober Team és a Konami között.

Egy hónapja Piotr Babieno, a Bloober Team elnöke az inwestorzy.tv YouTube-csatornának elmondta, hogy a lengyel stúdió (Observer, Blair Witch, The Medium) kifejezetten csalódott abban, hogy mennyire akciójátékként ábrázolta a Konami az általuk szerkesztett videóbana Silent Hill 2 Remake-et: „Komolyan mondom, nem mi vagyunk felelősek a marketingért, mert a partnerünk [a Konami] foglalkozik kizárólagosan ezzel. Ez a trailer biztosan nem tükrözi a játék szellemiségét. Ez sem annak a szellemét nem tükrözi, ami egykor volt, sem azét, amit most készítünk. Igyekszünk teljes mértékben tükrözni a 22 évvel ezelőtt debütált játék ideális vízióját. Úgy gondoljuk, hogy amikor a játékosok valódi játékmenetet látnak, teljesen másképp fogják értékelni.” Hozzátette, hogy a vizuális részletesség miatt nem kell aggódni, mert az Unreal Engine 5 minden képességét használják a remake-ben.

A Silent Hill 2 Remake hivatalosan még mindig nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, de a Bloober Team már minden bizonnyal a bugfixálási, finomhangolási fázisban jár James Sunderland eredetileg kiváló történetének modernizált verziójával. Valószínűleg valamikor ősszel fog eljutni PlayStation 5-re, és talán még idén felbukkan PC-re is. Ez a Konamitól és a Sony-tól függ (utóbbi valószínűleg fizetett az exkluzivitásért).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu