Star Citizen: a belső nézetes lövöldözésben sem akar gyengélkedni [VIDEO]

A Cloud Imperium Games (CIG) továbbra is mintha kissé ambiciózus lenne.

 

Tavaly a Squadron 42-ről, az egyjátékos, sztárokkal telepakolt spinoffról beszélt a CIG, és ott meglepően sok hangsúly helyeződött a belső nézetes lövöldözésre, és még fizikaalapú puzzle-k is voltak, amiket lényegében a Half-Life 2 emelt új szintre. A CIG azóta úgy tűnik, hogy azóta is az űrrepülős szimuláció FPS szemszögével foglalkozott, ugyanis a legújabb Inside Star Citizen videóban arról beszél Pascal Greim, a játékmenet programozója, hogy a fejlesztésekkel a belső nézetes, lövöldözős harcot napjaink AAA szintjére fel tudják hozni.

Az egyik ilyen újítás a hátizsákból való újratöltés lesz. Lehetőségünk lesz arra, hogy az űrruhánkon el tudjunk helyezni pár tárnyi töltényt, de ha az mind elfogy, akkor egy hosszabb újratöltő animációt kapunk, miközben a hátizsákunkban a tárat keresi a karakterünk. Zac Preece, a rendszertervező szerint így a harcban maradhatunk anélkül, hogy az inventory menüiben kellene keresgélnünk. (Ha kötelező lesz ez az újratöltési rendszer, akkor sokan ezen biztosan fel fogják bosszantani magukat…)

Ez az újítás az Alpha 2.32-es frissítéssel érkezik a Star Citizenbe, és procedurális fegyverrúgás is lesz mindegyik fegyverben. Vajon egy lézerpuskának miért van visszarúgása? Greim szerint erre azért van szükség, hogy ki lehessen egyensúlyozni a játékot, és mindenkinek szórakoztató leheessen. Több zoomolási lehetőség is jön a 2.32-es frissítéssel, és lesz egy dinamikus célkereszt is, ami tehát nem oda fog mutatni, ahova célzunk, ha közben újratöltenénk a fegyverünket, de ezt ki lehet kapcsolni. A későbbiekben a fegyverek kopásával is bővülni fog a Star Citizen.

Eléggé sokat koncentrál a CIG a lövöldözésre, holott a Star Citizen inkább az űrhajókról szól. Ha lesz benne lövöldözés, akkor érthető, hogy valamennyire erre is összpontosítani kell, de nehogy túlzásokba vigye a stúdió. Csak egy kérdés: mikor fog megjelenni a játék? Életben leszünk még, mire ide eljut a stúdió?

Source: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu