Ma indul útjára egy Nintendo Switch emulátor, a Nintendo megint idegeskedhet

Ez az emulátor egy kísérleti Mac verzióval is próbálkozni fog, hogy ezzel is tovább tudja idegesíteni a Nintendót, ami mintha figyelmen kívül hagyná, hogy nem minden emuláció tekinthető károsnak (pláne akkor, ha bizonyos játékok már legálisan nem érhetőek el, és erről pont a nagy N tudna mit mesélni).

 

A Suyu emulátor hivatalos Discord szerverén közölték a fejlesztők, hogy az első bináris megjelenés ma, március 20-n lesz. Linux x86_64, Windows x86_64, Android ARMv8a, és még egy kísérleti macOS build is lesz annak ellenére, hogy a projekt mindössze két hete indult. Akkor lehetett hallani, hogy a Yuzu emulátor fejlesztői peren kívül megállapodtak a Nintendóval, és ennek következménye volt az, hogy a Nintendo Switch egyik prominens emulátorának fejlesztése leállt.

A két hét alatt valószínűleg nem történt jelentős fejlesztés, ugyanis ennyi idő alatt a Yuzu forráskódjából csak elindulni lehet (a Suyu ugyanis annak forkja, avagy fejlesztési elágazása), de valahol el kell indítani az emulátort, és később biztosan lesznek olyan újítások és funkciók, amik a Yuzuból kimaradtak, és az angolul viccesen kiejtendő Suyuban ott lesznek. (A Suyu kifejezést amúgy a Nintendo minden bizonnyal használja, mert be akarják valószínűleg ezeket a fejlesztőket is perelni, azaz I will sue you…)

A Tropic Haze, a Nintendo Switch játékait emuláló Yuzu, illetve korábban a Nintendo 3DS címeit futtató Citra csapata 2,4 millió dollárt fizet a japán konzolgyártó cégnek, és kiderült, hogy a Yuzu sok felhasználói adatot is gyűjtött, és ki tudja, hogy a nagy N végül mihez fog kezdeni ezekkel a dolgokkal, ugyanis a cég szerint főleg kalózjátékok futtatására használták az emulátort. (Aki megvesz egy játékot, majd letölti azt, hogy emulálja, az bár lehet kalózjáték, de ez megfelelne egy biztonsági másolatnak, ugyanis a játék meg lett vásárolva!)

Szóval a Suyu emulátor a mai nap indul útnak, és ki tudja, hogy mennyi idő alatt fog erre a Nintendo ügyvédjei ráugrani.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu