PlayStation 5 Pro: a felskálázás nem az AMD kódjának elágazása [VIDEO]

A PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) nem egy egyszerű fork a programkódban, így nem egy lustán összerakott, AMD-alapú technológia lesz a még be sem jelentett félgenerációs konzolban, amiről a cégnek hamarosan többet is mondania kell.

 

Pletykák százai keringenek az interneten a PlayStation 5 Pro-ról, így például arról is beszámoltunk, hogy a konzol Zen 2 alapú processzorának nem lesz számottevően magasabb órajele, de most mást is hallani a CPU-ról. Moore’s Law Is Dead videójában további részleteket hallottunk a továbbra is a leleplezésére váró konzolról. A PlayStation 5 Pro Zen 2 CPU-ja 4 nanométeres lesz, tehát „sűrűbb”, modernebb technológiával gyártott, ami más pozitívumokat biztosíthat a felhasználóknak.

Egy modernebb gyártású processzor vagy grafikus chip (pl. nem 8, hanem 4 nanométeres) ugyanis kevesebbet fogyaszt, költséghatékonyabb, és még kisebb is lehet. Így annak is esélye lehet, hogy a tavaly a boltokba jutott áttervezett PlayStation 5 (amit hivatalosan nem neveznek Slimnek; a leválasztható Blu-ray meghajtóval rendelkező változatra gondolunk) is méretesebb lesz a PlayStation 5 Pro-nál! De mennyit fog a Sony elkérni érte? Moore’s Law Is Dead szerint ha a Sony szeretné, 500 dollárért (errefelé 200-220 ezer forintért) is piacra dobhatja a konzolt.

A bennfentes a PSSR-ről is beszélt. Szerinte a Sony félgenerációs konzoljában debütáló technológia nem az AMD FSR 4-es kódjának saját kezűleg módosított kódja, így a Sony fejlesztette ki az egészet, nem pedig a FidelityFX Super Resolution lett egy az egyben átemelve. Emiatt pedig izgalmas lesz látni, hogy az AMD FSR-jével, illetve az Nvidia megoldásával, a DLSS-sel miképp tudja majd felvenni a versenyt a PSSR. Az Nvidia technológiája jelenleg (!) nem érhető e konzolokra, de a Nintendo Switch utódja talán alkalmazni fogja, ugyanis a Sony és a Microsoft AMD-alapú, a Nintendo pedig Nvidia-alapú hardverrel tervez.

Mindez még nem hivatalos, de a Sony-nak hamarosan beszélnie kell.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu